2020-04-05 20:23

E oficial. PDL a declarat război mogulilor

 |  13:55

PartidulDemocrat Liberal a lansat vineri primul atac concertat la adresa ”mogulilor”.Membri importanţi ai PDL îi acuză pe Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu că,prin televiziunile patronate de ei, ”au intensificat campania de defăimare şide calomniere” a preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL.

Într-oconferinţă de presă de la sediul PDL, Sever Voinescu i-a atacat dur pe cei doi”moguli” – Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta este de părere căopinia publică românească este ţinta unei campanii dezlănţuite menite săjustifice demiterea preşedintelui Traian Băsescu. ”De curând, atât domnul SorinOvidiu Vîntu, cât şi domnul Dan Voiculescu au avansat calendarul demiteriipreşedintelui, iluzionându-se, pentru a nu ştiu câta oară, că românii îl vorurma”, a spus Voinescu. Deputatul PDL consideră că motivul pentru careVoiculescu şi Vîntu doresc demiterea şefului statului nu este poporul român,susţinând că adevăratul scop este situaţia financiară şi judiciară a celor doi şia celor apropiaţi lor. ”După un drum lung şi anevoios, dosare de toate felurilecare-i vizează direct sau le vizează afacerile au ajuns mai aproape desoluţionare. Iar perspectiva acestor soluţii îi sperie îngrozitor. Mai mult,din 2005 încoace, nici domnul Vîntu, nici domnul Voiculescu nu au mai putut săjefuiască după bunul plac din banul public”, a apreciat deptutatul PDL.

Voinescu:PSD este în continuare la ordinele lui Vîntu

DeputatulPDL atacă în acelaşi timp şi Opoziţia, şi presa. Acesta spune că atacul politicla adresa lui Băsescu este dat prin politicieni comandaţi, iar atacul mediaticprin jurnalişti care scriu la comanda ”stăpânilor”. ”Se vede de la o poştăcoordonarea dintre atacurile antiprezidenţiale ale lui Ponta şi campania mediaticăa trustului domnului Vîntu”, a menţionat Sever Voinescu. Acesta a caracterizatPC-ul ca ”partenerul de troc al «televiziunii contra locuri în Parlament» alPSD”, clasificând atacul împotriva lui Băsescu ca fiind unul josnic. În opinialui Sever Voinescu, ”toate aceste false teme, pe care le susţin mediatic”Voiculescu şi Vîntu costă scump România. El a arătat că toate manipulărilemenite să-l oprească pe Traian Băsescu să redevină preşedintele României aueşuat, PDL fiind convins că nici de această dată românii nu se vor lăsamanipulaţi.

EmilBoc: Opoziţia şi mogulii au bătut palma

Liderul PDLEmil Boc a atacat şi el mogulii de pe un alt flanc. Mai exact, de la Tulcea,acolo unde s-a dus să inaugureze un drum. ”Am văzut că doi moguli şi doipoliticieni şi-au dat mâna în continuare pentru suspendarea preşedinteluicontrar şi Constituţiei şi intereselor României. Acei moguli şi politicieni nuau învăţat nimic din legea istoriei”, a spus Emil Boc. Premierul a spus că a văzut declaraţiidespre suspendarea din funcţie a şefului statului şi că nu-l surprinde să vadăo nouă alianţă între moguli şi politicieni. ”Alianţa nu are alt obiectiv decâtsă oprească mersul Justiţiei spre cei care nu au ajuns până acum acolo sau săajungă la resurse la care nu au putut avea acces în timpul mandatuluiactualului preşedinte", a conchis Emil Boc. Întrebat de jurnalişti cine sunt cei doi ”moguli” la care face referire,premierul a răspuns ironic: ”Zău, nu-i cunoaşteţi?”.

Elena Udrea,către moguli, despre suspendare: „It’s not going tohappen, guys!”

Ministruldezvoltării regionale şi turismului este şi ea supărată pe trusturile de presăale lui Voiculescu şi Vîntu. Într-un post pe blogul personal, Elena Udreaavertizează: ”Eu le spun acestor «stăpâni de presă»că nu vor avea câştig de cauză. Pentru că în România nu pot să facă chiar totce vor ei. Nu pot da lovituri de stat, nici prin intermediul presei şi niciprin partide politice nevolnice şi bine conectate la buzunarele din spate alerespectivilor domni”.

ElenaUdrea susţine că există o strategie comună a trusturilor de presă în favoareasuspendării preşedintelui Băsescu, strategie din care fac parte şi atacurile laadresa sa. ”Există o strategie comună a lui Voiculescu şi Vîntu pentrususpendarea preşedintelui Băsescu. Şi lovesc în mine ca parte a acesteistrategii. Delirul de invective şi acuzaţii la adresa mea nu va fi oprit niciastăzi, nici mâine şi nici peste câteva zile. Pentru că ei îşi imaginează căstrategia de înlăturare a preşedintelui, care nu a dat roade în 2007 sau în2009, o să funcţioneze acum, în 2010. It’s not going to happen, guys!”, scrieElena Udrea pe blogul său. Aceasta îl invită pe Dan Voiculescu să îi pună ladispoziţie avionul personal ca să nu mai fie nevoită să-şi plăteascădeplasările. Nici SOV nu scapă de atacurile ministrului: ”Nu dacă n-aş avea eupantofi şi genţi s-ar plăti pensii şi salarii, ci dacă oameni ca Sorin Ovidiu Vîntunu ar fi dat tunuri precum FNI. (...) În schimb, trebuie plătite tunurile lui Vîntu,care-şi permite astfel să finanţeze un trust de presă falimentar. SOV atacăinstituţiile statului, seară de seară, pe banii românilor”, îşi încheie Udreapostarea pe blog.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine