2019-10-16 17:35

Ecaterina Andronescu îi RĂSPUNDE lui Iohannis: ”Nu ALERG după funcții”

 |  00:20
Ecaterina Andronescu îi RĂSPUNDE lui Iohannis: ”Nu ALERG după funcții”

Ecaterina Andronescu i-a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis după ce aceasta a întrebat de ce este acum propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei după ce în urmă cu puţin timp critica vehement Guvernul numindu-l unul extrem de slab şi chiar i-a spus la un alt eveniment că nu vrea să fie ministru.

”Eu cred că dacă președintele așteptă o lămurire de la mine trebuie să îi spun personal. Nu alerg după funcții. El mă cunoaște de mult timp, poate chiar vrea să afle de ce am acceptat. Sunt un om care sunt stăpână pe deciziile mele. Eu cred că domnul președinte, fiind profesor, vrea ca sistemul de educație să meargă cât mai bine.”, a spus Ecaterina Andronescu, marți seara, la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că va accepta numirea lui George Ciamba la Ministerul Afacerilor Europene, dar va mai aştepta cu propunerea Ecaterinei Andronescu pentru Ministerul Educaţiei pentru a se lămuri privind schimbarea acesteia de atitudine privind şefia PSD.

"Cealaltă propunere, doamna Androenscu a fost o surpriză. Aici va dura mult mai mult, să spun și de ce. Am fost recent la un eveniment la Politehnică. Neîntrebată, doamna Andronescu mi-a spus că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Așa că voi aștepta să mă lămuresc dacă doamna vrea la minister sau vrea doar partidul", a declarat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-14Parerea ta...

CALUGARUL VASILE
14 Noi 2018

Modul în care a gestionat reforma învățământului în primul mandat de ministru i-a adus porecla de „Abramburica”. . În 2012, ea a candidat pentru Parlament în sectorul 5 și a fost unul dintre senatorii „Garantat Vanghelie”.In calitatea sa de ministru al Educației, Ecaterina Andronescu a fost cea care l-a „spălat” pe Premierul Victor Ponta de acuzațiile de plagiat. Va mai aduceti aminte ca a propus ca sa intre la facultate chiar si cei care n-au luat Bacul,acestia urmand ca sa-l dea in primii 2 ani de facultate ? Poate fi numita ,,sinistra educatiei nationale’’(nu discut de cariera ei didactica ci de masurile pe care le ia-sau e obligata sa le ia). 34% dintre elevii intră la liceu anul acesta cu medii sub 5. Sunt îngrozitor de mulţi care intră într-a IX-a cu media 2. E practic o dublare a numărului de "loaze" faţă de anul trecut, realitatea învăţământului fiind dramatică. . Un raport al Comisiei Europene arăta că 40% dintre români au dificultăţi atunci când scriu şi citesc şi au mari probleme atunci când vine vorba de socotit. În 2011, 6% dintre români nu ştiau să scrie şi să citească deloc. Analfabetism absolut. Amintim ca Ecaterina Andronescu este cea care a decis scaderea dificultatii subiectelor la bacalaureatul de anul acesta, introducand subiecte speciale pentru liceele tehnologice; aceste licee au inregistrat in ultimii ani cele mai scazute rezultate la bacalaureat. Printr-o miscare discreta, facuta in plina criza politica in vara anului 2012, fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a schimbat programele de examen, astfel incat elevii de la tehnologic sa aiba subiecte diferite la examenele cele mai dificile de la BAC 2013: Matematica, Fizica si Chimie.
UN BUCURESTEAN
14 Noi 2018

Andronescu este persoana care adus calitatea invatamantului in derizoriu. Nu alearga dupa functii dar dupa avantaje si salarii mari. Nimic nu s-a schimbat in invatamant doar s-a mimat reforma, dovada ca tinerii pleaca la alte facultati din diverse tari europene si nici ca se mai intorc. Circa 80% din absolventii din sistemul privat de facultati sunt analfabeti functionali, si sunt cei care acum au devenit functionarii publici de la nivel central si local. Doctoratele au ajuns niste jalnice brosurele cu teme care nu au nimic cu realitatea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray