2020-01-29 14:15

UPDATE. Senatul a avizat începerea urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft

 |  11:59
UPDATE. Senatul a avizat începerea urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft

UPDATE, ora 14.29 Senatul a avizat, miercuri, începerea urmăririi penale în cazul senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul licenţelor Microsoft.

În cazul Ecaterinei Andronescu au fost înregistrate 72 de voturi "pentru", 62 "împotrivă"" şi o abţinere. În ceea ce îl priveşte pe Şerban Mihăilescu, 77 de senatori s-au pronunţat „pentru” începerea urmăririi penale, 51 au fost "împotrivă", iar un vot a fost anulat.

Senatul a admis astfel solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind urmărirea penală a senatorului Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 - octombrie 2003.

Votul a fost secret cu bile.

Şerban Mihăilescu este acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada  28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003,  ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009, este acuzată în dosarul licenţelor Microsoft de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. 

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat miercuri, în plenul Senatului, la dezbaterea privind avizarea urmării penale pe numele ei în dosarul Microsoft, că nu se face vinovată pentru acuzațiile care i se aduc de către procurorii DNA. De asemenea, fostul ministru a ţinut să precizeze că numele ei nu avea ce căuta în acest dosar.

„Nu vă cer să mă apărați prin votul dumneavoastră, pentru că am gândit în toată activitatea mea cu onestitate. Dosarul se numește Microsoft, licențele s-au cumpărat în anii 2004 2009 și 2011, în perioadele în care eu nu eram ministrul Educației. Nu există niciun document pe care să fi pus aviz favorabil. Cred că numele meu nu avea ce căuta în acest dosar”, a precizat Ecaterina Andronescu.

„În acest referat al DNA se face referire la proiectul național informatizat demarat în 2001 continuat până în 2008, în 6 etape. Îmi pun întrebarea dacă proiectul era greșit croit. De ce doar eu mă fac vinovată pentru demararea acestui proiect? Proiectul nu a fost demarat la inițiativa mea. Am pornit pe baza unor documente pe care aveam obligația ca ministru să le aplic”, a completat senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

Fostul ministrul al Educaţiei a mai spus că, proiectul de informatizare a fost verificat după plecarea sa din minister de multe ori de Curtea de Conturi, „care nu a semnalat derularea defectuoasă a acestui proiect”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-12Parerea ta...

REMUS PRICOPIE
19 Noi 2014

OTREAPA ASTA,”KATY”, TEBUIE, ÎMPREUNĂ CU CIRACI-I:INSPECTORI A LA CRISTIAN ALEXANDRESCU, DIRECTORI DE ȘCOLI ETC., ȘBILȚUITĂ PT. GENOCIDUL COMIS ASUPRA COPIILOR ROMĂNIEI PRIN CRIMINALUL ”PROGRAM BACUL”! ROMĂNI, STÎRPIȚI PĂDUCHII CE V-AU INVADAT CASA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine