2020-06-04 08:23

Eckstein Kovacs Peter şi-a anunţat candidatura la preşedinţia UDMR

 |  21:53
Eckstein Kovacs Peter şi-a anunţat candidatura la preşedinţia UDMR

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi-aanunţat oficial, sâmbătă, candidatura la preşedinţia UDMR, spunând, la şedinţaAdunării Generale a reprezentanţilor UDMR Cluj, că doreşte să fie"alternativa" la actuala conducere a Uniunii.

Eckstein Kovacs Peter a participat la şedinţa AdunăriiGenerale a reprezentanţilor UDMR Cluj şi şi-a anunţat, oficial, candidatura laşefia Uniunii, declarând că el doreşte să fie "alternativa" laactuala conducere a UDMR şi că, dacă nu ar avea şanse, nu şi-ar depunecandidatura.

"Dacă nu aş crede că am şanse,nu aş candida. Se prefigurează că va candida actualul preşedinte saucineva agreat de actuala conducere, de actualul preşedinte. Mesajul meu esteclar: eu sunt alternativa, eu sunt schimbarea. În cadrul comunităţii maghiareeste o dorinţă de schimbare, pentru că trendul pe care merge UDMR în momentulde faţă este unul nu de creştere. Eu mizez pe cei care vor schimbare", aspus consilierul prezidenţial.

Eckstein Kovacs Peter a precizat că are câteva puncteclare în programul cu care va candida şi a dat asigurărică va duce o politică astfel încât să asigure o reprezentare cât mai plenară acomunităţii maghiare din România, în primul rând în Parlament.

"Cu organizaţiile civice, care au şi scopuri politice, e nevoie de omai mare deschidere şi eu o voi avea. De asemenea, în relaţiile cu partideledin România şi Ungaria este loc de o deschidere mai mare, de o colaborare maiamplă din punct de vedere organizatoric", a spus candidatul la preşedinţiaUDMR.

Potrivit acestuia, dacă UDMR susţine autonomia Ţinutului Secuiesc, estenevoie să se pună accent mai mare pe politica şi politicienii locali, respectivregionali, iar pentru organizaţiile Uniunii din Secuime şi pentru liderii lortrebuie asigurată o mai mare independenţă în a stabili scopuri.

El a subliniat că, pe lângă sprijinul Platformei Liberale din UDMR, pe careo conduce, şi pe susţinerea UDMR Cluj, mai contează şi pe sprijinul altorfiliale judeţene ale Uniunii, pe care nu le-a nominalizat însă.

La Adunarea Generală a reprezentanţilor judeţeni ai UDMR Cluj au participatcirca 140 de delegaţi, printre care şi deputaţii Mate Andras, Palfy Zoltan şiKoto Joszef.

Consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs declara, vineri, pentru ", că a fost îndemnat de"mai mulţi oameni din UDMR şi din afara Uniunii" să se înscrie înlupta pentru conducerea formaţiunii maghiare.

"Se impune o schimbare la vârful UDMR şi ca persoane, şi ca mod de apolitiza. Am fost căutat de mulţi oameni din UDMR şi din afara Uniunii carem-au îndemnat să candidez. Am o ofertă, un program politic şi am ţinut să fiuprimul care îşi anunţă înscrierea în competiţie întrucât nu candidez împotrivacuiva", spunea Eckstein Kovacs.

Deşi până în prezent nu s-au anunţat contracandidaţii săi, Eckstein Kovacs susţinea că "cel maiputernic" ar fi, în opinia sa, actualul şef al Uniunii, Marko Bela.În acelaşi timp însă, el considera că Marko are o problemă de "uzură"având în vedere perioada lungă în care a condus UDMR.

Cum Congresul la care se va alege noua conducere a Uniunii este programatpentru o dată din primele luni ale anului viitor, termenul pentru depunereacandidaturilor expiră în 26 ianuarie. În 11 decembrie este programatConsiliului Reprezentanţilor Unionali, la care se aşteaptă şi decizia lui MarkoBela de a se înscrie în competiţia pentru un nou mandat.

Surse din interiorul Uniunii precizau, pentru "Gândul", că Marko Bela nu ar mai candida, ci l-ar susţinepentru şefia Uniunii pe ministrul Culturii, Kelemen Hunor, considerat afi mâna lui dreaptă. Aceleaşi surse susţineau însă că decizia lui Marko depindede cât de puternici se anunţă a fi contracandidaţii lui Kelemen. Până înprezent, numele vehiculate pentru această competiţie sunt cele ale ministruluiMediului, Laszlo Borbely, liderului deputaţilor Uniunii, Olosz Gergely, şipreşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba. Conform surselorcitate, în absenţa lui Marko Bela, cei mai puternici candidaţi ar fi KelemenHunor şi Laszlo Borbely.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine