2020-07-02 10:23

Eckstein Kovaks, alternativa pentru şefia UDMR

 |  19:57
Eckstein Kovaks, alternativa pentru şefia UDMR

Consilierulprezidenţial Peter Eckstein Kovacs şi-a anunţat oficial candidatura pentru PreşedinţiaUDMR. Acesta a descris pentru „Puterea”programul cu care candidează şi motivele pentru care consideră că este potrivitpentru funcţia de preşedinte al Uniunii.

Puterea: De ce Eckstein Kovacsîn fruntea UDMR?

Eckstei Kovacs: De ce nu? Ţinândcont că sunt un politician cu vechime, care a trecut prin toate etapeleposibile şi imposibile, la vârsta mea şi la experienţa politică pe care o deţinpot să aspir la conducerea UDMR. Mai ales că am şi un program.

P: Ce aduceţi nou saudiferit în UDMR?

E.K.: Programul meu aducepartidului o mai mare deschidere spre comunicarea cu celelalte partidepolitice, spre o descentralizare a puterii în interiorul UDMR, cât şi spre omai bună comunicare cu cei pe care îi reprezentăm.

P: Apare destul de des înultimul timp intenţia de ieşire de la guvernare a UDMR. Să fie aceasta tema decampanie?

E.K.: Nu merg pe aceastăidee. Este clar că votanţii noştri ne doresc la guvernare pentru a-i putea reprezentamai bine. Desigur însă dacă votantul, într-un mod masiv, crede că participareanoastră în coaliţia guvernamentală nu este benefică, trebuie ţinut cont depărerea lui.

P: Aveţi ceva să-ireproşaţi actualei conduceri UDMR?

E.K.: Nu este ceva nou faptulcă mereu am fost o voce critică şi se ştie că am criticat unele decizii UDMR.Cu toate acestea însă, am fost şi voi fi un reprezentant şi un marşant alUniunii.

P: Cum o să procedaţi încontinuare? Vă retrageţi din funcţia de la Cotroceni înainte sau după alegeri?

E.K.: Există o incompatibilitateîntre funţia de la Cotroceni şi cea de preşedinte al UDMR. Aşa că sigur voirenunţa la funcţia de consilier prezidenţial când şi dacă voi fi ales pentruconducerea UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz