2020-05-29 04:37

UPDATE. Elena Udrea a ajuns la sediul DNA după ce Camera Deputaţilor a avizat arestarea şi urmărirea penală a acesteia

 |  08:58
UPDATE. Elena Udrea a ajuns la sediul DNA după ce Camera Deputaţilor a avizat arestarea şi urmărirea penală a acesteia

Elena Udrea a fost citată de procurori să se prezinte marţi la sediul DNA, după ce Camera Deputaţilor a avizat, luni seara, cererile privind arestarea preventivă şi urmărirea penală a deputatului PMP în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft". Udrea este acuzată de fapte de corupţie.

UPDATE, ora 12.14 Elena Udrea a ajuns la sediul DNA, după ce a fost citată de procurori, în urma avizelor de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft şi Gala Bute. 

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că după publicarea în Monitorul Oficial a celor şase hotărâri ale Camerei Deputaţilor privind aprobarea cererilor de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, procurorii au citat-o să se prezinte marţi, la DNA.

Astfel, Elena Udrea ar trebui să se prezinte la DNA în jurul orei 11.00.

Citeşte şi: 

Hotărârile Camerei Deputaţilor privind cererile de urmărire penală şi de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului Elena Udrea au fost publicate în Monitorul Oficial. Forul Legislativ a aprobat, luni seara, cele şase solicitări.

Citeşte şi: 

Camera Deputaţilor a dat luni şase voturi distincte, cu bile, pentru solicitările justiţiei în privinţa Elenei Udrea, toate cererile fiind aprobate.

Camera a aprobat astfel cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", fiind înregistrate 285 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă".

Citeşte şi: 

Forul Legislativ a mai aprobat cererea privind încuviinţarea extinderii urmăririi penale în dosarul ”Gala Bute”. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor întocmit ca urmare a solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi pentru şi 50 împotrivă.

Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, şi încuviinţarea cererii de arestare preventivă formulată în dosarul "Gala Bute" în privinţa Elenei Udrea.

Cel de-al patrulea vot a vizat cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în privinţa Elenei Udrea. Camera Deputaţilor a aprobat, cu 243 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă", proiectul de hotărâre întocmit în urma solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, în dosarul nr.880/P/2014 al DNA.

Camera Deputaţilor a aprobat şi solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft. Camera a aprobat, cu 202 voturi ”pentru” şi 65 ”împotrivă” această cerere.

De asemenea, forul Legislativ a aprobat, luni seară, şi cererea formulată în cazul Elenei Udrea privind încuviinţarea arestării preventive prin înlocuirea controlului judiciar, în dosarul Microsoft. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor aferent cererii ministrului Justiţiei a fost adoptat cu 152 de voturi "pentru" şi 82 "împotrivă"'.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine