2020-08-15 23:11

Elena Udrea: Sistemul judiciar din România pune accent mai mult pe condamnare decât pe recuperarea prejudiciilor

 |  07:54
Elena Udrea: Sistemul judiciar din România pune accent mai mult pe condamnare decât pe recuperarea prejudiciilor

Elena Udrea a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la Romania TV, că sistemul judiciar din România pune accent mai mult pe arestare şi condamnare decât pe recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie.

"Este firesc ca o avere, ca bunurile dobândite în urma unor infracţiuni să fie confiscate, dar lucrurile acelea trebuie dovedite într-o instanţă, nu atunci când eşti acuzat să ţi se ia bunurile. Cu asta sunt de acord. Dimpotrivă, în România, accentul nu se pune pe recuperarea prejudiciului, ci pe arestare, condamnare cu executare, pe închisoare şi nu pe recuperarea pagubelor", a precizat Elena Udrea.

Fostul ministru a mai spus că toată averea sa este prezentată în declarația de avere.

"Toata lumea presupune că am conturi în afară sau că stau pe mormane de bani. Toţi banii mei sunt în declaraţia în avere", a susţinut deputatul.

În ceea ce priveşte activitatea DNA, Elena Udrea a spus că ar putea exista tendința unui abuz.

"Nimeni nu poate să ia meritul DNA pentru ceea ce a făcut în ultimii 10 ani. DNA şi înainte a fost bun şi nimeni nu poate spune că nu funcţionează, că n-a avut o activitate bogată, ca n-au fost dosare care au plecat în instanţă în ultimul an. Pentru o ţară în care există corupţie, percepţia ca DNA-ul lucrează este corectă. Dacă este adevărat că sunt 14.000 de sesizări la DNA, nu pot să nu mă întreb cum din 14.000 DNA lucrează tot la sesizări despre Elena Udrea. (...) Problema e ca trebuie sa fim foarte atenţi ca aceasta satisfactie pe care DNA o da sa nu incurajeze abuzuri din partea acestei institutii. In timp ce mie mi s-au făcut cereri de arestare preventivă, dosare peste dosare, alţi colegi din politică, deşi au denunţuri făcute fără număr, nu sunt nici măcar deranjaţi cu o întrebare", a susţinut Elena Udrea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-28

In legatura cu acest articol...

Elena Udrea: Nu corupţia a ucis în cazul Colectiv, ci prostia, nesimţirea şi lipsa de responsabilitate
Parerea ta...

ANONIM
28 Ian 2016

CHILOTAREASA CIOCIOLINA MACANESTI CA O RATA SA POLUIEZI MEDIUL POLITIC SI SOCIAL mergi la produs unde esti calificata.
JOS LABELE JEGOASE DE PE UDREA
28 Ian 2016

Nimeni nu ia meritele DNA? Cum sa nu, le putem contesta noi, cetatenii, fiindca o mare parte dintre noi avem convingerea ca exista o increngatura otravita intre SRI, DNA, ICCJ, toate trei contribuind la haosul intern si-si aranjeaza dominatia asupra intregii Tari, asupra noastra a tuturor...ei vor sa readuca Romania in anii intunecati ai lui Dej, Pauker, Baconschi, Brucan...sper sa nu reuseasca! Toate cele spuse de Elena Udrea sunt adevaruri incontestabile si am convingerea ca va veni ziua cand sefii acestor institutii vor gusta painea amara a bulaului si se vor cracana deasupra WC-ului turcesc! Interviul acordat aseara lui Ciutacu, la Rtv, a fost unul de exceptie si a demonstrat inteligenta fostei ministru, ironiile fine, demintatea!!!
MATA HARI DE PLESCOI
28 Ian 2016

A absolvit Academia de Informati a INFRACTORILOR cu GALOANE condusa de Izmenarul . Acum incepe dosarul colaborari la STEJARUL din Padurea Baneasa cu Turcangiul Sef care vinde tot si pleaca in CUBA >
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz