2020-05-31 21:12

Elena Udrea îl cheamă la bară pe fostul procuror Nastasiu

 |  20:26
Elena Udrea îl cheamă la bară pe fostul procuror Nastasiu

Ministrul Elena Udrea anunţă într-un interviu pentru agenţiaMediafax că îl dă în judecată pe fostulprocuror Ciprian Nastasiu pentru calomnie şi vorbeşte despre băieţiideştepţi” din cazul ALRO, care intermediau vânzarea de energie ieftină de lastat.

Elena Udrea spune cum „sună” acuzaţia adusă fostuluiprocuror Ciprian Nastasiu: “Calomnie. Adevărul în acest caz este că ALRO a fostobligat să plătească într-adevăr 4 milioane de dolari către Energy Holding, nucătre reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale. În septembrie 2005, ALRO atrebuit să plătească către Energy Holding 4 milioane de dolari plus TVA pentrua-i ceda contractul pe care Energy Holding îl avea cu Hidroelectrica. Deciacesta este câştigul "băieţilor deştepţi", dar nimeni nu a publicatpână acum acest contract”. Aceasta îl mai acuză pe Nastasiu că în 2008, dupătrei ani de la discuţiile de la Preşedinţie cu ALRO, înainte ca CSM să sepronunţe definitiv pentru sancţionarea lui, s-a gândit să creeze acest dosar încare ne-a implicat pe cei care fusesem la Preşedinţie în 2005-2006. A crezut căîn felul acesta poate să oprească sancţionarea sa de către CSM.

Cât despre ALRO, Elena Udrea a luat la cunoştinţă problemelepe care le avea cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală primaoară acum 5 ani. Aceasta declară că dacă pe atunci avea competenţele unui şefîn Cancelaria Administraţiei Prezidenţiale, acum, în calitate de ministru, arproceda la fel ca în 2005. Mai exact, cu uimire. „Din memoriile pe carele-au depus, a fost uluitor pentru mine să aflu că această societate - carefusese privatizată în 2003 şi care era, şi continuă să fie şi astăzi, cel maimare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, societate careaparţinea unui grup de firme din care făcea parte şi Alprom, procesatorulaluminiului produs de ALRO - nu reuşea să aibă energia electrică necesarăpentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii normale”. Aceasta spune că prindocumentele depuse de către ALRO la Preşedinţie arătau că au fost obligaţi săcumpere energie electrică prin intermediari, ba chiar li s-a cerut să semnezeun contract de intermediere cu Energy Holding de către reprezentanţiiGuvernului Tăriceanu. „Ministerul Economiei dorea păstrarea acestor contracte aleintermediarilor. În august 2005, preşedintele României i-a numit pe aceştiintermediari “băieţii deştepţi din energie”. Astăzi se face o confuzie în modvoit, astăzi se spune că ALRO este un “băiat deştept din energie”. Nu, ALROeste o parte a industriei româneşti, un mare angajator, un mare investitor înRomânia. Băieţii deştepţi sunt aceşti intermediari care de multe ori cu unbirou, cu un fax şi cu o secretară plimbă energia doar pe hârtie, o iau de lastat şi o vând contra unui comision către marii consumatori cum este ALRO, cumeste Oltchim, cum este Sidex”, a declarat aceasta în interviul Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine