2020-05-31 21:08

Elena Udrea şi-a adus puşculiţă de la Vrancea. Sorina Plăcintă, la un pas să devină nr. 2 în PDL Bucureşti

 |  18:52
Elena Udrea şi-a adus puşculiţă de la Vrancea. Sorina Plăcintă, la un pas să devină nr. 2 în PDL Bucureşti

Principalul sponsor alPDL la ultimele două campanii electorale, Sorina Plăcintă, va face echipă cuElena Udrea la conducerea PDL Bucureşti. Ea are toate şansele să fie aleasăduminică prim-vicepreşedinte al organizaţiei din Capitală după ce, acum o lunăşi jumătate, a demisionat din PDL Vrancea.

Senatorul PDL Sorina Plăcintăa sărit definitiv din barca lui Blaga în cea a Elenei Udrea. Impusă ca ministrual tineretului de Adriean Videanu şi de Vasile Blaga, ea s-a hotărât să deaVrancea pe Capitală, pentru a fi alături de Elena Udrea. Plăcintă candideazăpentru postul de prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti pe care are toate şanselesă-l şi obţină duminică neavând deocamdată contracandidat. Fostul ministru şi-asurprins colegii în urmă cu o lună şi jumătate când a anunţat că demisioneazădin PDL Vrancea şi se înscrie la Bucureşti. Pe fondul unor grave neînţelegericu preşedintele interimar al organizaţiei de la Vrancea, Alin Trăşculescu,Plăcintă a precizat că a aceeptat propunerea Elenei Udrea de a conduce Departamentulde politici economice, mediu de afaceri al PDL Bucureşti, unde se ocupă destrategia de atragere a investiţiilor străine. Decizia ei a surprins cu atâtmai mult cu cât democrat-liberalii vrânceni aşteptau ca ea să-l înfrunte laalegerile din 2012 pe Marian Oprişan pentru funcţia de preşedinte alConsiliului Judeţean Vrancea. Plăcintă a invocat însă proiecte mai ambiţioasedecât candidatura la CJ Vrancea menţionând că are de gând să-şi ducă până lacapăt funcţia de parlamentar, dar în 2012 nu va mai candida pentru Vrancea, cipentru un post în Capitală. Primacolaborare mai serioasă cu Elena Udrea, chiar dacă fără rezultat, a avut-o laremanierea guvernamentală, când a susţinut propunerea ministrului turismului catot Guvernul să-şi prezinte demisia.

Afaceri şi politică

Manager de succes, Sorina Plăcintă afăcut afaceri profitabile cu statul. Ea a cumpărat de la stat, după nenumăratescandaluri, prin firma sa Sorste, pachetul majoritar de acţiuni la societateade stat Milcofil apoi, tot de la stat, a cumpărat prin licitaţie publică firmaConfecţia din Râmnicu Sărat pe care i-a suflat-o lui Gigi Becali. Anul trecut,fostul ministru al tineretului şi sportului a fost cercetată de AgenţiaNaţională de Integritate pe motiv că nu a precizat în declaraţia de interesefaptul că este administrator şi acţionar la o serie de firme.

Alegeri la Capitală

PDL Bucureşti îşi alege duminică nouaechipă de conducere, singura care candidează pentru postul de preşedinte fiindElena Udrea. Pentru cele două posturi de prim-vicepreşedinţi vor intra în cursăsenatorul Sorina Plăcintă şi deputatul Costică Canacheu. Elena Udrea şi l-ar fidorit în echipă pe europarlamentarul Cristian Preda, dar acesta a refuzatpoliticos. Cum nu s-a mai găsit un alt candidat cu profilul lui Preda, “unintelectual din zona societăţii civile”, a fost cooptată în echipă SorinaPlăcintă. Pentru postul de secretar general se vor duela Silvian Ionescu,preşedintele PDL sector 3, şi Irinel Hristu, prim-vicepreşedinte la sectorul 1.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine