2020-02-25 21:15

Eliminarea granițelor birocratice cu R Moldova. Rezoluție la Conferința primarilor de pe ambele maluri ale Prutului

 |  18:04
Eliminarea granițelor birocratice cu R Moldova. Rezoluție la Conferința primarilor de pe ambele maluri ale Prutului

Cei aproximativ 1.000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului, care au participat duminică, la Palatul Parlamentului la Conferința Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova, au supus votului și au aprobat o rezoluție pentru eliminarea granițelor birocratice între cele două state, informează un comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

„Am convingerea că împreună punem astăzi cărămizi solide la garantarea bunăstării populației din România și Republica Moldova. Prin intermediul înfrățirilor așezăm temeliile durabile pentru o Românie capabilă. Conectăm localități, județe și raioane pentru a conecta malurile de Prut”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

În comunicatul citat se precizează că la Conferința Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova au luat cuvântul primari ai celor mai mari orașe din România și Republica Moldova, de la București, Chișinău, Iași, Pitești. Din partea Guvernului României a participat ministrul Comunicațiilor Marius Bostan.

„La eveniment au fost perfectate 450 de acorduri de înfrățire și parteneriat, care stabilesc acțiuni comune pentru dezvoltare în domeniile economic, educațional, cultural și sportiv, al administrației publice locale", se spune în comunicat citat.

Conferința a fost organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Grupul inter-parlamentar 'Prietenii Unirii', Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene și în parteneriat cu Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine