2020-02-19 19:34

Emil Boc a scăpat partidul din mână

 |  19:20
Emil Boc a scăpat partidul din mână

Scandalul din PDL este departe de a se fi încheiat,principalul partid de la guvernare dând semne că începe să se destrame. Lipsade sancţiuni pentru cei care îşi critică propriul partid şi Guvern i-a inflamatpe mai mulţi membri ai conducerii, care i-au reproşat lui Boc lipsa defermitate. Pe baza acestor frământări interne, parlamentarii PDL au început sămigreze către Opoziţie.

Emil Boc a dat din nou semne de slăbiciune amânândsancţionarea disidenţilor democrat-liberali, cei care critică partidul şi pemembrii Guvernului în exterior, în presă şi pe bloguri. Mai mulţi membri aiconducerii, printre care şi Elena Udrea, au cerut sancţiuni, ieri, în şedinţa BirouluiPermanent Naţional pentru cei ce nu respectă disciplina de partid, primiivizaţi fiind parlamentarii Sever Voinescu şi Radu F. Alexandru şieuroparlamentarul Cristian Preda. Subiectul a fost discutat, dar nu s-a luatnici o decizie din lipsă de timp, democrat-liberalii atribuind cea mai mareparte a şedinţei BPN sesiunii parlamentare extraordinare care a început ieri şiîn care urmează să fie adoptată Legea Agenţiei Naţionale de Integritate. Şedinţaconducerii PDL urma să fie reluată ieri-seară la ora 20.00, când subiectulsancţiunilor trebuia tranşat.

Tot ieri-seară urma să se discute şi despre propunereapreşedintelui Organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, ca partidul să aibă oconducere interimară numită de Colegiul Director, care să se ocupe exclusiv deactivitatea partidului în legătură directă cu preşedintele partidului.

Udrea, atac la şeful ei

Lipsa de fermitate a premierului în privinţa celorcare critică partidul în afara lui a enervat-o până şi pe Elena Udrea. Aceastaa spus căs-ar fi impus sancţionarea celor trei pentru că în lipsa unor astfel de măsuriceilalţi PDL-işti s-au simţit încurajaţi să critice partidul pe la colţuri şinu în interiorul lui, aşa cum prevede Statutul. Udrea consideră că un partid seţine doar prin aplicarea unei “discipline de partid” şi i-a reproşatpremierului indulgenţa cu care a tratat derapajele. Ea i-a cerut lui EmilBoc să ia măsuri “pentru a ordonapartidul”. În replică, premierul a spus că el nu discută aceste lucruri decâtîn interiorul partidului. “Tot ce am de spus despre partid, eu discut înpartid, spre deosebire de alţii, instituţional, aşa cum scrie la Statut. Astaînseamnă disciplină de partid”, a spus Boc. Prăbuşirea în sondaje a PDL,aplicarea de către Guvern a măsurilor de austeritate total nepopulare i-aîndemnat pe parlamentarii acestui partid să se reorienteze, la un moment datvorbindu-se chiar de un grup de 32 de senatori şi deputaţi care vor să plece laOpoziţie. Unul dintre aleşii cu bagajele gata făcute s-a grăbit ieri săpărăsească PDL. Este vorba de deputatul de Alba Călin Potor, care a începutnegocierile pentru a se înscrie în PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine