2019-12-14 14:36

Emil Boc bagă milităria în pedelişti

 |  18:38
Emil Boc bagă milităria în pedelişti

Premierul Emil Boc i-a convocat ieriseară pe PDL-işti la o şedinţă informală, la Cercul Militar Naţional, pentru astabili strategia pe care o vor adopta la votul moţiunii de cenzură. Cel maiprobabil, parlamentarii PDL vor veni la şedinţa plenului reunite, dar nu vorparticipa la vot. Aleşii PDL au fost ameninţaţi de premier că dacă picăGuvernul vor fi alegeri anticipate, iar ei îşi vor pierde locurile înParlament.

ColegiulDirector lărgit al PDL şi toţi parlamentarii partidului urmausă se întâlnească ieri-seară, după şedinţa de Guvern, la Cercul MilitarNaţional, pentru a discuta despre modul cum se vor comporta la votul moţiuniide cenzură de pe 27 octombrie, astfel încât să nu existe riscul apariţieivreunui trădător. Potrivit unor surse din partid, democrat-liberalii au de alesîntre trei variante: să nu participe nimeni la şedinţa plenului comun demiercuri de la moţiune, să se ducă doar câţiva parlamentari ai partiduluiprintre care şi membri Birourilor Permanente ale Camerelor pentru a se asiguracvorumul şedinţei, după care să plece, iar cea din urmă varintă este să participetoţi aleşii partidului la şedinţă, dar să nu participe la vot. Se pare că celemai multe şanse, potrivit surselor noastre, le are varianta din urmă, careoferă garanţia că nici un parlamentar PDL nu se va da cu duşmanul şi va votapentru moţiunea de cenzură, aşa cum s-a mai întâmplat şi altă data. “Explicaţiae logică. Dacă mergem pe varianta toată lumea absentează de la moţiune, le dailiber parlamentarilor şi ei se vor grăbi să plece în teritoriu de miercuri, iara doua zi, joi, când premierul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei va aveasala goală. De aceea, varianta agreată este cea cu prezenţa la şedinţă şineparticiparea la vot”, au declarat pentru “Puterea” sursele citate. ConducereaPDL a propus şi UDMR să adopte strategia prezenţei în sală, dar neparticipăriila vot, pentru a fi sigur că partenerii de guvernare nu trădează, dar maghiariinu au acceptat. Cele trei variante nu au fost încă discutate la nivel “macro”în partid, iar aseară urma să se hotărască varianta cea mai potrivită.

Speriaţi cu anticipatele

Potrivitsurselor noastre, premierul va merge pentru a-i convinge pe parlamentarii PDLsă nu voteze moţiunea pe ameninţarea cu alegeri anticipate, mai exact, dacăpică Guvernul, vor fi sigur alegeri anticipate, iar ei se vor trezi fără scauneîn Parlament. Asta, pe lângă sumele de bani pe care le-a alocat deja pentru colegiilelor din teritoriu. O altă temă care urma să fie discutată aseară la reuniuneera dacă Mircea Toader ar trebui sau nu să fie schimbat din funcţia de lider algrupului parlamentar de la Camera Deputaţilor după ce săptămâna trecută acestanu a ştiut să gestioneze votul la două legi impotante. Toader are însă şansemari să rămână în funcţie deoarece aproape toţi deputaţii şi-au asumat “eroarea”de a vota reducerea TVA pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilorsub 2.000 de lei. “Cu toţii am fost vinovaţi, trebuia să ştim ce votăm, nu săaşteptăm să nu spună cineva. Nici cei de la Opoziţie nu au ştiut ce votează”, adeclarat pentru “Puterea” un parlamentar al PDL.

Opoziţia nu mai crede în şansamoţiunii

Neparticipareala vot a democrat-liberalilor anunţată pe surse încă de săptămâna trecută arputea să dea rezultate, iar acest lucru l-au înţeles şi cei din Opoziţie. PreşedinteleConsiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, spunea în urmă cu câteva zile că,din punctul său de vedere, nu există raţiuni pentru “un optimism prea mare”. “Eucred că în acest moment, în condiţiile în care PDL îşi va împiedicaparlamentarii să ajungă la prezidiu pentru a vota şi îi va ţine în bănci, încondiţiile astea aritmetica parlamentară, aşa cum a fost măsluită de cătrereprezentanţii Puterii prin transferuri de jucători, arată că vom vota numainoi, cei de la PSD, cei de la PNL şi cei de la PC. În condiţiile astea, numărulde voturi va fi insuficient”, a spus Năstase. Şi vicepreşedintele PSD, RodicaNassar, a spus ieri că “are un feeling” că moţiunea de cenzură va fi adoptatăde Parlament, cu condiţia ca parlamentarii din arcul guvernamental să fielăsaţi să-şi exercite votul miercuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-05Parerea ta...

MARY
24 Oct 2010

CUM SA CADA GUVERNUL , ATI INEBUNIT, VRETI SA NE CONDUCA COMUNISTII ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray