2019-10-16 05:12

Emil Boc pune procurorii pe urmele lui Victor Ponta. Preşedintele PSD îl acuză pe premier de port ilegal de creier

 |  19:47
Emil Boc pune procurorii pe urmele lui Victor Ponta. Preşedintele PSD îl acuză pe premier de port ilegal de creier

Primul-ministru, EmilBoc, l-a acuzat ieri pe liderul celui mai important partid din Opoziţie, VictorPonta, că i-a mituit pe parlamentarii din arcul guvernamental pentru a votamoţiunea de cenzură, motiv pentru care trebuie să răspundă penal. În replică,liderul PSD susţine că premierul nu are “creier nici măcar pentru a citi odeclaraţie de-a sa”.

La doar o zi după cea scăpat de pericolul moţiunii de cenzură, premierul Emil Boc a trecut lacontraatac. El l-a acuzat pe Victor Ponta că i-a chemat în biroul său peparlamentarii Puterii pentru a le oferi mită în schimbul votului pentrumoţiunea de cenzură. “Declaraţia domnului Victor Ponta, care sunăîn felul următor, că practic el a cumpărat zece parlamentari de la putere şiaceia au primit ceea ce aşteptau să primească, demonstrează clar că pentru PSDsingura cale de acţiune politică este mita şi furtul. Adică, seautoincriminează domnul Victor Ponta cu declaraţia pe care a făcut-o”, aprecizat Emil Boc. Premierul a subliniat că această declaraţie reprezintă unautodenunţ penal, iar liderul PSD va trebui să răspundă în faţa legii pentruiresponsibilitatea mitei electorale comisă î+n Parlament. “Cred că un asemeneagest nu am întâlnit în nici o democraţie din lume şi care, repet, nu trebuie sărămână neanalizat de către cei în drept”, a adăugat şeful Guvernului. El i-aacuzat pe pesedişti şi de fraudă în Parlament, afirmând că semnăturile pentrumoţiunea de cenzură au fost măsluite. “Trei pesedişti au semnat de două ori, cusemnături diferite o moţiune de cenzură, deci şi-au permis frauda la cel maiînalt nivel al Parlamentului”, a conchis primul-ministru.

Listalui Ponta

“Am discutat cu parlamentarii Puterii personalîn biroul meu şi au promis că votează. Nu s-au ţinut de cuvânt, sunt laşi şilaşii pe pielea lor vor pieri. Viaţa României depinde uneori de asemeneaindivizi şi de ticăloşi, la fel de ticăloşi ca şi cei din Guvern care, ieri,mi-au jurat şi mie şi altora ca astăzi vor avea curaj. Nu au avut curaj. Astaeste. Laşii mor aşa cum merită”, a fost declaraţia care a trezit reacţiapremierului. Pesediştii susţin că printre parlamentarii care au trecut prinbiroul lui Victor Ponta se numără pedeliştii Cătălin Croitoru şi Ioan Ruşeţ.Contactat telefonic, Ruşeţ ne-a confirmat discuţiile cu social-democraţii, darsusţine că acestea nu au avut loc în biroul lui Victor Ponta. “Au existatanumite neînţelegeri între mine şi colegi din PDL, moment în care am discutatcu cei din PSD o posibilă trecere la ei. Plecarea mea nu era legată însă demoţiunea de cenzură. Între timp, lucrurile au revenit la normal, am devenitpreşedinte interimar la PDl Gorj, deci nu mai există motive să plec dinpartid”, a declarat în exclusivitate pentru „Puterea“, senatorul PDL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-24

Mai multe imagini:
Emil Boc pune procurorii pe urmele lui Victor Ponta. Preşedintele PSD îl acuză pe premier de port ilegal de creier
zoom
Parerea ta...

NEA FANE
29 Oct 2010

tara condusa de presedinte BADARAN si prim-ministru BO...V.unu hahaie si altu mugeste.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray