2020-04-03 08:55

Emil Boc şi Radu Berceanu, pe lista neagră

 |  19:43
Emil Boc şi Radu Berceanu, pe lista neagră

Ladouă săptămâni după anunţarea majorării TVA de la 19 la 24% timp în care TraianBăsescu s-a făcut că plouă sau s-a preocupat de victimele inundaţiilor, ieri, pepostul public de radio, a criticat aspru Guvernul, pentru că a luat aceastămăsură.

„Nu mă simtsingur responsabil pentru soarta ţării”, a ţinut să precizeze Traian Băsescu. Şeful statului aspus la Radio România Actualităţi că prefera impozitarea pensiilor, iar creştereaTVA este o greşeală şi nu “operează acolo unde este cangrena costurilor sociale”,şi anume la bugetul de pensii. “De fapt, pensionariiau fost păcăliţi din nou, iar Guvernul nu a făcut altceva decât să menţinăpopulist nişte costuri care trebuiau reduse. Le luăm bani prin creşterea TVA şiprin inflaţie le luăm aceiaşi bani. Cresc preţurile şi creşte inflaţia. Oricum,acei bani ei îi pierd prin reaşezarea preţurilor”, a spus Băsescu, precizând căBNR va meţine un curs convenabil, dar inflaţiei nu va avea nimeni ce să-i facă.Băsescuşi-a exprimat speranţa că la 1 ianuarie 2011 Guvernul nu va veni cu o nouăsoluţie de creştere a TVA, ci cu introducerea impozitului pe orice venit,inclusiv pe pensii. “Eu nu spun că pensionarii au venituri suficiente, darprivind pe statisticile oficiale din 2007-n-avem altele - sărăciala nivelul pensionarilor este de 15,7%, iar în zona celor tineri este de 37%.Deci cred că a venit timpul să ieşim din clişee şi din poveşti”, a declaratBăsescu. El consideră că sistemul pensionărilor pe caz de invaliditatereprezintă o adevărată “reţea a corupţiei”, dovadă fiind că, din cele 12.000 dedosare controlate până acum, 3.000 au fost trimise la reexaminare. “Dacă ai900.000 de pensionari de invaliditate, atunci vezi numai oameni care nu mai unpicior. Or, unii nu au amigdalite şi sunt pensionaţi pe caz de boală. Alţiisunt pensionaţi, pentru că nu văd, dar ei conduc, îi vezi la volan”, a maiafirmat Băsescu.

Tunurilepe Transporturi

Şefulstatului a arătat că oamenii politici au cumpărat voturi tot timpul, dând legide asistenţă socială, atunci când nu ar fitrebuit, iar cel mai mare jaflegat de venitul bugetului de stat s-a făcut în perioada 2007-2008. În acestmod “un partid a crescut de la 10-11 la 18-19, cât o fi luat în alegeri”, iaracum factura o plătesc “cei păcăliţi, cei care au votat când le-au dat de undenu aveau să dea”. Tot despre oamenii politici, Băsescu a mai spus că mint atuncicând promit în campania electorală că vor face 800, 1.200 sau 1.500 dekilomentri de autostradă, pentru că ştiucă în buget nu există banii necesari. “Eu nu le voi fi partener”, s-a extrasîncă o dată preşedintele din categoria oamenilor politici. Nu l-a uitat nici peministrul transporturilor, Radu Berceanu, pe care l-a criticat că spune “cuuşurinţă” că nu are bani de la buget pentru autostrăzi, în loc să îi dea afarăpe angajaţii incompetenţi din minister, care nu reuşesc “să mişte baniieuropeni”. “La Ministerul Transporturilor sunt 100 şi ceva decompetenţi plătiţi cu 75% mai mult la salariu şi care nu au nici măcar unproiect de 50 de kilometri aprobat la Bruxelles”, a spus Băsescu, adăugând cădacă era în locul lui Berceanu îi dădea pe toţi afară şi angaja alţii princoncurs. Înaltă ordine de idei, şeful statului a spus că judecătorii CurţiiConstituţionale au luat decizia legată de reducerea pensiilor abordând problemapolitic, nu constituţional, “pentru că s-a uzat de articolul 53, în situaţiiexcepţionale, cu reducerea unor venituri şi nu cu anularea unor drepturi”, elapreciind că Parlamentul este vinovat pentru creşterea TVA, deoarece a atacatreducerea pensiilor la CC.

Unnou împrumut la FMI

Băsescus-a declarat de acord să fie vândute până la 49% din acţiunile companiilor destat, cu condiţia ca banii obţinuţi să nu se dea la consum, ci să fie folosiţipentru dezvoltare. “Mai avem 30% la Petrom, mai avem Transelectrica, Romgaz,încă mai avem de vândut. Dacă le-am privatiza tot pentru consum ar fi o crimă.Eu aş fi de acord să fie vândute acţiuni până la 49% şi să rămână statul româncu 51%, dar ce vindem să nu dăm la consum, ci să facem autostrăzi, căi ferate,diguri”, a explicat şeful statului. Băsescu a mai spus că este de acord caRomânia să împrumute bani de la FMI şi în 2011, dacă sumele vor fi direcţionatestrict către dezvoltare, iar societatea să îşi limiteaze cheltuielile la câtproduce.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-21Parerea ta...

MARTY
08 Iul 2010

daca cade berceanu,inseamna ca va cadea si partenerul sau de afaceri europarlamentarul marijean marinescu,dar si intreaga retea de gulere albe din administratia locala a doljului,oameni de paie,diletanti in management, dar specializati in palmarea banilor contribuabilior. si aici intra indivizi precum,stoica de la drumuri nationale,marinescu de la prefectura,calin petrisor de la ape jiu,veta pasculescu de la anif,filipescu de la finante,alt marinescu de la protectia consumat.benone de la vama..
VLAD.ADRIAN
08 Iul 2010

Cei doi sunt politicieni de valoare ai clasei politice. Trebuie sa avem incredere in dansii pentru ca nu mai gasim altii ca ei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine