2020-04-06 16:10

Est-germani, subiecţi pentru teste la medicamente

 |  17:32
Est-germani, subiecţi pentru teste la medicamente

Grupuri farmaceutice occidentale au testatmedicamente în Germania de Est, oferind în schimb regimului comunist dinRepublica Democrată Germană importante sume în valută.

Informaţia a fost prezentată de postul de televiziune public regional MDR. Mai mult de2.000 de est-germani au fost subiecţi pentru testele care au început în 1985 şis-au încheiat odată cu prăbuşirea Zidului Berlinului, în 1989, a declaratStefan Huege, realizatorul emisiunii difuzate de MDR.

Companiileoccidentale au vărsat sume importante către KoKo (Kommerziellen Koordinierung),filială a Ministerului Comerţului din Germania de Est, care efectua operaţiunicu valută, afirmă MDR, a cărui anchetă are la bază mărturii şi documente dinarhivele poliţiei politice est-germane STASI. Unii pacienţi au rămas cu sechelegrave după testele cu medicamente neomologate în Occident, iar alţii au murit,potrivit postului de televiziune german.

Printrefirmele occidentale care au testat produse în fosta RDG se numără şi grupulelveţian Ciba Geigy, care a efectuat teste clinice pentru antidepresivulBrofaromin în regiunea Plauen, în Saxonia.Ciba-Geigy, care aparţine în prezent gigantului farmaceutic Novartis, arefuzat să răspundă întrebărilor adresate de MDR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine