2019-10-20 22:58

Este oficial! Proiect ADOPTAT TACIT! Consilierii locali care nu se prezintă la şedinţă, consideraţi DEMISIONAŢI de drept

 |  20:31
Este oficial! Proiect ADOPTAT TACIT! Consilierii locali care nu se prezintă la şedinţă, consideraţi DEMISIONAŢI de drept

Senatul a adoptat, în şedinţa de luni, propunerea legislativă potrivit căruia consilierii care nu se prezintă la şedinţă sau refuză să depună jurământul sunt consideraţi demisionaţi de drept.

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii 215/2001 a administraţiei publice locale şi a Legii 393/2004 privind statutul aleşilor locali, iniţiată de un grup de 46 de parlamentari PSD, a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor.

„Consilierii care nu se prezintă la şedinţă sau refuză să depună jurământul sunt consideraţi demisionaţi de drept. Prin excepţie, nu se consideră demisionare de drept cazurile de boală care necesită spitalizare sau fac imposibilă prezenţa, precum deplasările în străinătate în interes de serviciu ori evenimentele de forţă majoră”, potrivit unui amendament adoptat de Comisia juridică a Senatului.

Un alt amendament stipulează că validarea mandatelor consilierilor locali se face în termen de zece zile (faţă de 20 de zile cât era prevăzut în forma iniţială a legii) de la data alegerilor locale de către judecătoria în raza căreia se află unitatea administrativ-teritorială, la sesizarea secretarului unităţii. Hotărârea primei instanţe este supusă apelului în termen de cinci zile de la pronunţare. Hotărârea definitivă se comunică consiliului local respectiv şi prefectului.

Potrivit expunerii de motive, în practică au fost întâlnite diferite situaţii în care consiliul local/judeţean nu s-a putut constitui din cauza nevalidării mandatelor niciunui consilier sau a validării numărului insuficient de mandate pentru constituirea consiliului local/judeţean, legislaţia în vigoare permiţând amânarea pe o perioadă îndelungată a validării şi apoi a constituirii consiliului.

În cazul acestui proiect, Senatul este for decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-19Parerea ta...

ANONIM
20 Mar 2018

Trebuie facuta LISTA cu cei cca 5-6 mii de banditi care au capturat si distrus Ro dupa 1990 , apoi distribuita atat in tara cat si la diaspora pentru a fi pastrata , valorificata de nepoti si stranepotii nostri, ei ne vor razbuna dar si acuza de LASITATE si ADORMIRE. In fiecare localitate cat de saraca din Ro dupa 1990 s-a autoimpus cate cel putin un bandit sau mai multi devoratori ai neamuluji care trebuie pusi pe liste si apoi centralizate asta daca vom fi lasati de catre STAPANII de SCLAVI MODERNI.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ora exactă a bunului simţ Obiceiul românului care spune „merge şi aşa” este o boală incurabilă. Haosul din legislativul Capitalei nu are leac. Pătrunşi de valoarea votului electoral, aleşii locali sunt convinşi că pot face ce vor: să lipsească, să iasă din sală, să nu-şi asume votul, să voteze iresponsabil şi mai ales să nu citească legile care le guvernează activitatea
26 Noi 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray