2019-07-24 12:09

Este oficial! PSD ameninţă cu SUSPENDAREA preşedintelui Iohannis dacă nu o revocă pe Kovesi

 |  12:08
Este oficial! PSD ameninţă cu SUSPENDAREA preşedintelui Iohannis dacă nu o revocă pe Kovesi

Deputatul PSD Ioan Dîrzu susţine că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care nu va respecta decizia Curţii Constituţionale. Ioan Dîrzu spune că preşedintele nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, vorbeşte despre suspendarea preşedintelui.

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a transmis într-un comunicat de presă că preşedintele României este "garantul respectării Constituţiei şi a legilor ţării", iar astfel "nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Koveşi, încă actual procuror şef DNA".

"Dacă se doreşte cu adevărat o luptă anticorupţie în România, şi nu un sistem de privilegii, trebuie să înţelegem cu toţii că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituţie credibilă şi avem o problemă de monopol de putere. Sunt sigur că preşedintele României va respecta Constituţia şi nu se va lăsa păcălit de anarhiştii din PNL şi USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR", a scris Dîrzu.

Potrivit deputatului PSD, Iohannis se face vinovat de încălcarea Constituţiei şi pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe de mai bine de 2 ani.

"Preşedintele României nu şi-a exercitat atribuţiile de desemnare a unui candidat pentru şefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil. Pe această cale, solicit preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituţională a României privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Parlamentul României", se arată în comunicatul de presă semnat de preşedintele PSD Alba.

În final, Ioan Dîrzu anunţă că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE.

"Preşedintele nu este la primul conflict juridic de natură constituţională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituţională care să atragă suspendarea Preşedintelui României. Depinde numai de el cum înţelege să-şi exercite atribuţiile în cadrul constituţional", a arătat Dîrzu.

Buzatu: Dacă preşedintele nu respectă ordinea constituţională nu avem de ales, trebuie să declanşăm procedura de suspendareŞi preşedintele organizaţiei PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat luni că, în cazul în care şeful statului nu respectă ordinea constituţională, ar trebui declanşate procedurile pentru suspendarea lui din funcţie.

"Dacă nu respectă Constituţia (ar trebui să se înceapă procedurile pentru suspendarea din funcţie - n.r.). Eu cred că nu e vorba de părerea PSD, dacă preşedintele unei ţări, în speţă România, nu respectă Constituţia trebuie să fie o opinie unanimă a cetăţenilor că trebuie suspendat şi demis un asemenea preşedinte. Eu sunt unul dintre susţinătorii acestei idei. În cazul în care preşedintele va insista să nu respecte ordinea constituţională, atunci nu avem altă cale de ales, trebuie să declanşăm această procedură", a afirmat Buzatu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă ar trebui declanşate procedurile de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis dacă nu respectă decizia CCR cu privire la revocarea şefei DNA.

Buzatu a spus că e puţin probabil, în opinia sa, ca preşedintele Iohannis să nu respecte hotărârea CCR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-04Parerea ta...

LEVST.
04 Iun 2018

"It's a matter of time", sau "a fost'... exact cum am spus, pesedistii -pana la urma- vor ajunge la aceast aspect, santajul suprem, iar malai-mare, este evident, este prins cu mai multe magarii, in goana lui dupa/si in vacante internationale , " a uitat"(2 ani!!!), sa numeasca un sef tocmai la EXTERNE...
ROMA
04 Iun 2018

presedintele poate declansa alegeri anticipate cu 300 de parlamentari.actualul parlament neconstitutional.sa va suspendati pe voi bai parlamentari infractori ordinari groparii tarii.iohannis nu o va demite pe kovesi pentru ca nu are motiv.ccr neconstitutionala toaleta infractorilor.nu mai scapa lumea de mutantii astia.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Iun 2018

au reusit sa invrajbeasca din nou Romania niste mafioti...si ei stiu bine ca au doar 2,5milioane de voturi in comparatie cu 6milioane ale presedintelui//sunt curios ce o sa zica UE si USA de asemenea amenintari cand mafia ameninta presedintele...o fi bine?
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Iun 2018

au mai scris si altii ca CCR are ea insasi probleme cu mandatul de 9ani care nu poate fi prelungit...deci suntem intr-o perpetua improvizatie pe langa lege...presedintele trebuia sa faca de mult numiri la CCR ca asa e legal
ROMANIA
04 Iun 2018

psd alde sa suspende ccr care este neconstitutionala din cauza lui lazaroiu fost ceausescu si ia decizii neconstitutionale si fara a avea atributii deci deciziile sunt nule si parlamentul care este neconstitutional conform referendum si ccr.alegeri anticipate cu 300 de parlamentari declansate de presedinte pentru a intra in legalitate si numirea unui judecator la ccr.referendum pt desfiintarea ccr si a altor agentii care slujesc mafia din banii de la buget gen anaf asf cncd cna cnair cnir .
ANONIM
04 Iun 2018

DECIZIA bolsevica a CCR LIPSESTE DE INDEPENDENTA judecatorii, procurorii, politia, etc. Decizia CCR este un act politic. Problema destituirii lui KOVESI este de competenta instantei CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV. “Cu prostul nescolarizat. Te lupti putin si ai scapat. Dar duci o lupta colosala, Cu prostul care are scoala!”
TRADATORI DE TARA
04 Iun 2018

DISTRUGE-TI TARA , PE AMBITI SI PENTRU ELENA DIN TROIA . SE CUNOASTE PERSONAL SI AU CUNOSTINTE COMUNE DE CIND ERA LA BASCHET IN SIBIU . COSTA 200 - 400 MILIOANE EURO , PENTRU REFERENDUM . IN LOC SA FIE CONDAMNAT , JUSTITIA A AMINAT PROCESUL SI IL FACE NOUL MUSOLINI
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Muică, ne-am ales... cu suspendare! Tulburare mare după decizia CCR de a declara neconstituționale modificările la Legea Statutului aleșilor locali. Nu l-am văzut pe președintele Iohannis că s-ar bucura de victoria repurtată. Nici românii nu vor observa că a reușit să împiedice o lege strâmbă, pentru că discuția se concentrează pe efectele deciziei CCR, cum era de așteptat. Notă mică la comunicare, președintelui
06 Iul 2016

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray