2020-01-27 14:47

Europarlamentarii PSD acuză jocuri de culise și afirmă că o susțin „cu fermitate” pe Rovana PLUMB

 |  10:54
Europarlamentarii PSD acuză jocuri de culise și afirmă că o susțin „cu fermitate” pe Rovana PLUMB

Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susţin „cu fermitate" pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi.

„Eurodeputaţii din Delegaţia Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale. Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluţii la ceea ce domniile lor consideră că ar fi 'neclarităţi' în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depăşească faza preliminară", se arată într-un comunicat al PSD difuzat duminică.

Potrivit Regulamentului de Procedură al Parlamentului European, Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarităţi, consideră europarlamentarii PSD.

„Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunţe la bunurile sau acţiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluţii financiare pentru a stinge un posibil conflict. În ultimă instanţă, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre aceşti paşi nu s-a parcurs până în acest moment. În consecinţă, şedinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnaţi din partea României şi Ungariei", afirmă semnatarii comunicatului.

Potrivit acestora, Rovana Plumb este „un candidat serios şi bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană". Comunicatul este semnat de europarlamentarii: Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru şi Adrian-Dragoş Benea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-29Parerea ta...

JOCURI DE CULORI
29 Sep 2019

Nu numai o fantomă PSD trece în jurul alegerilor. Dacă unii avertizează despre o nouă ediție de albastru turcoaz, ceilalți văd deja verde turcoaz și roz. Sau mobilizați-vă cu roșu-verde-roz. În acest moment, este clar că dezintegrarea PSD este prezenta și in casele Uniuni Europene.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine