2019-05-26 08:07


Ex-senator UDMR, dat în urmărire națională și în consemn la frontieră

 |  18:02
Ex-senator UDMR, dat în urmărire națională și în consemn la frontieră

Un fost senator UDMR condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă este căutat în acest moment de poliţişti pentru punerea în executare a mandatului. Olosz Gergely a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, scrie Mediafax.

”La această oră poliţiştii fac demersuri pentru depistarea persoanei respective în vederea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei. A fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Persoana respectivă avea domiciliul pe raza judeţului Covasna”, a spus pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin, care a mai adăugat că Olosz Gergely are domiciliul pe raza judeţului Covasna.

Întrebată dacă există informaţii că Olosz ar fi părăsit, deja, teritoriul României, aceasta a spus că nu ştie nimic în acest sens.

Fostul senator UDMR şi fost preşedinte ANRE Olosz Gergely a fost condamnat, joi, de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă. Instanţa a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte ANRE a sumelor de 384.000 euro şi de 400.000 lei.

Alături de Gergely a fost condamnat, la un an şi patru luni de închisoare, finul fostului judecător al Curţii Constituţionale, Ion Bîrcină, pentru cumpărare de influenţă. Procurorii DNA i-au trimis pe cei cinci inculpaţi în judecată în octombrie 2012.

În rechizitoriul întocmit s-a precizat că, în perioada mai 2010 - februarie 2011, inculpaţii Bîrcină Ion, Iliescu Costin, Stan Cătălin şi Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa inculpatului Olosz Gergely, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere. În schimbul banilor, Olosz Gergely ar fi lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă o persoană cu funcţie de conducere din cadrul CEZ România SA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-21
Citeste si:
Fost senator UDMR, CONDAMNAT la trei ani de închisoare cu executare pentru CORUPȚIE

TAGURI: senator, udmr, urmarire nationala, frontiera, mandat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG