2019-12-06 05:21

EXCLUSIV. Alegeri locale 2016. BLAT PSD-PNL la Constanța

 |  21:01
EXCLUSIV. Alegeri locale 2016. BLAT PSD-PNL la Constanța

Opoziția din Constanța a avut în ultimul deceniu și jumătate un singur obiectiv notabil: debarcarea cuplului Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu. Acum, cu cei doi „pe făraș”, nicidecum vorbă de schimbare, ci de intrigi. Mai dezbinată ca oricând, opoziția se străduiește să își pună singură bețe în roate, printr-o înghesuială de candidați, pe fondul unui PSD aflat pentru prima dată după 15 ani în postura în care ar putea fi învins.

„Urmașul” lui Radu Mazăre se conturează a fi Decebal Făgădău. Viceprimar în ultimii ani, autor al proiectelor orașului de la malul mării, în prezent cu atribuții de primar, Făgădău pleacă din „pole-position” în raport cu ceilalți candidați.

PNL se străduiește să se bată singur

Alegerile locale din 2016 par floare la ureche pentru PSD. În schimb, PNL se străduiește intens să se bată singur. Partidul care a făcut blat la Constanța cu PSD, cu mult înainte de existența USL, dă impresia că vrea să își continue obiceiurile. Astfel, în ciuda unei „curse interne”, liderii PNL îl promovează pe Robert Boroianu, cu imagine zero în spațiul public, experiență antreprenorială îndoielnică și necunoscut nici măcar în propriul său partid. Pe scurt, Boroianu este aruncat în față de liderii vechiului PNL, pentru a anula șansele celor proveniți prin fuziune din vechiul PDL.

„Partidele mici vor juca la Constanța rolul UDMR”

Unul dintre aspiranții PNL la Primăria Constanța (întrucât pe lângă Boroianu mai sunt vreo 3-4), Christian Gigi Chiru, susține că PSD și PNL au șansa să câștige alegerile doar dacă se vor prezenta cu cel mai puternic candidat. „După 12 ani de forță exercitată de Mazăre și Constantinescu și mai puțin de PSD, există un electorat captiv din perspectiva celor 50.000 de pachete pe care Primăria le distribuie către persoanele nevoiașe. (...) Pentru Primărie, ambele partide trebuie să scoată doi candidați puternici! Dacă nu, șansa trece de partea partidului care scoate candidatul mai puternic. PSD, dacă e fără Făgădău, nu câștigă nimic, ca și PNL, dacă nu e cu cine trebuie... (...) Celelalte partide, mai mici, nu au alt obiectiv decât acela de a accede în consiliul municipal și, sperând că fiind reprezentați de 1-2 consilieri, vor juca rolul UDMR la Constanța”, a declarat Chiru, pentru PUTEREA.

PMP a prins boală pe sondajul PNL

Recent, PNL a lansat pe piață un sondaj de opinie, potrivit căruia Boroianu ar fi câștigat miraculos bune procente la capitolul notorietate, ieșind pe locul 2, spre amuzamentul general al oricărui constănțean interesat fie și foarte puțin de politica locală. Printre aceștia, vicepreședintele PMP la nivel național și președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz. „Știam că o să apară, nu au fost mulțumiți de rezultate și l-au pieptănat ei, ca să iasă lucrurile bine. Este o făcătură. Au fost interese ca să scoată candidatul, să fim serioși acum. Să mă ierte Dumnezeu, să îl scoată ca notorietate pe locul doi? Ieșim amândoi de mână pe stradă și întrebăm! (...) Nu am cerut să fiu băgat în sondaj, m-au băgat alții. Dar, dacă se mint între ei și se mulțumesc cu lucrul ăsta și asta le ridică moralul, să se mulțumească în continuare! Dacă au început să mintă în sondaj, vă dați seama cât îi vor minți în promisiuni pe constănțeni?”, a spus Palaz, pentru PUTEREA.

M10 vrea să rupă gura târgului

Discuțiile despre Primăria Constanța duc la București, unde, în urmă cu câteva luni, s-ar fi tranșat un presupus „blat” între PNL și PSD. Cu alte cuvinte, PNL, conștient că nu va câștiga alegerile, aranjează cu PSD diverse funcții, posturi, „intrări” ș.a.m.d., prin europarlamentarul Ramona Mănescu. Mănescu nu a vrut însă să se întoarcă în orașul său de baștină. Pentru partidul M10, „blatul” este încă în vigoare. „În Constanța, există în continuare PSD, ca partid important în ecuația alegerilor locale, și PNL, ca o prelungire a PSD și nicidecum un partid de opoziție! (...) Candidații de acum de pe locurile 3 și 4 pot câștiga alegerile locale. (...) Important e să se schimbe forța de opoziție din Constanța, să dea o ofertă electorală. Oamenii probabil își doresc schimbarea, dar așteaptă oferta. Important este ca partidele de opoziție, nu mă refer la PNL, celelalte, să vină cu o ofertă care să stârnească interesul constănțenilor. (...) Ne putem aștepta la o scădere pentru PSD, întrucât Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, odată ieșiți din ecuație, procentele captive ale celor doi e posibil să se risipească, dar să se împartă pe la UNPR, poate chiar și în zona de dreapta”, susține președintele M10 Constanța, Mihai Petre, în opinia exprimată prin intermediul PUTEREA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-26Parerea ta...

BAI, POLITICIENI, BAI...
26 Iul 2015

Sugeti poola lui Terente!
CROCODILUL FLAMAND
27 Iul 2015

NU E CHIAR "BLAT"....EXPLICATIA E MAI SIMPLA DECAT ATAT...BAIETII ASTIA SUNT TRANSPARTINICI...AU AFACERI UNII CU ALTII...IAR MAZARE A FOST 2DECENII SEFUL BLATURILOR INTRE TOTI POLITICIENII-AFACERISTI...CINE NU A FACUT BLAT CU MAZARE NU PUTEA SA AIBA NICI MACAR O TARABA IN PIATA SA VANDA PATRUNJEL...ADICA SISTEMUL TICALOSIT CARE SE PREFACEA CA E IMPARTIT IN MAI MULTE "PARTIDE" ODATA ACUM VREO 10ANI ERAU LA O CARCIUMA CHIAR LANGA MINE MAZARE..CU ALTII DE LA "OPOZITIE" SI PUNEAU LA CALE TOT FELUL DE AFACERI CU TERENURI PE FALEZA NORD...ADICA IMPARTEAU SPAGILE DE ZECI DE MILIOANE DE EURO LA MODUL "IA SI TU 10HECTARE DE AGRICOL...DA SI MIE O VILA LA CONSILIERI...SI UN HOTEL LA CAP AURORA...EVENTUAL IN ZONA AILALTA...ETC...BINE DOM COLONEL...CHIAR ASA ZAGARCIT ESTI...NU DOM MAIOR DA MAI MULT NU POT SA MOARA SORMEA" M-AM DUS DUPAIA SA FAC UN DUS RECE CREDEAM CA AM AVUT HALUCINATII...DAR ERA TOTUL REAL PE VREMEA AIA MAZARE SE PLIMBA CU UN ELICOPTER BECKER...CA DEH...NU PUTEA SA STEA IN TRAFIC CA TOTI MARTANII CARE MERG CU MASINILE...DOM PRIMAR>>>>MAIMUTZOIUL-FARAON...ACUM I-A VENIT RANDUL SA DEA SOCOTEALA...E PAGUBA MULT PREA MARE...AU JEFUIT ASTIA SUTE DE MILIOANE DE EURO..NU GLUMA...SI APROPOS....TOTI SUNT SECURISTI...CE ATATA VRAJEALA..."POLITICIENII FAC BLAT"...DEJA MI-E SCARBA...MAFIA CU EPOLETI...TOTI SUNT BARA-BARA DE 2DECENII,DOAR N-O SA-SI INCHIDA AFACERILE ASA PESTE NOAPTE...TOATE EN-GROSS-URILE SUNT EI SI GASCUTZELE LOR...SI DEDEMAN,SI MALL-URI...SI MAMAIA..SI HOTELURI...CRED CA AM FOST GENTLEMAN CA AM ZIS DOAR SUTE DE MILIOANE DE EURO FURATE...ASTIA AU AVERI COLOSALE...TOATE DIN FURTUL BANILOR PUBLICI..VANGHELIE E DOAR O GLUMA PROASTA PE LANGA EI
CROCODILUL FLAMAND
27 Iul 2015

PS....SI MI-AM PUS INTOTDEAUNA INTREBAREA.....PRECUM TOMA CARAGIU...."ma cine mama dreaqului il tine pe mazare in brate"....ACUM STIU RASPUNSUL....ASOCIATII LUI MAZARE....ERAU DOMNU HREBE...PINALTI...RISTEA PRIBOI...CA SA DAU CATEVA NUME....IAR DIN AFARA DE EXEMPLU LA TV CABLE SOTI....RONALD LAUDER....UN BAIETAS SIMPATIC DIN HERZLIYA-ISRAEL...ARE SEDIUL FIRMEI GARD IN GARD CU MOSSADUL...SI ESTE PRESEDINTELE CONSILIULUI MONDIAL EVREIESC....SI PRIETEN CU LARRY SILVERSTEIN...SI MULTI ALTII CA EL..IMPLICATI IN ATENTATELE DE LA 11SEPTEMBRIE...SI ASASINAREA SEFULUI FBI...TOT LA 11SEPTEMBRIE..PE NUMELE LUI JOHN O NEILL..(UN OM DEOSEBIT)....ASA CA "MAFIA ROMANEASCA"...E DE FAPT O FATZADA PENTRU MAFIA DE LA 11SEPTEMBRIE...AL-QAIDA...DIN TURNURILE GEMENE....BANCHERII....SEFII LUI 666ISARESCU666
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray