2020-08-10 02:59

EXCLUSIV. Baronii PSD, în frunte cu Oprişan, vor iar să fie aleşi nominal

 |  13:07
EXCLUSIV. Baronii PSD, în frunte cu Oprişan, vor iar să fie aleşi nominal

După arestarea lui Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, a preluat, teoretic, frâiele PSD. În realitate, Dăncilă este sub controlul total al baronilor locali ai partidului.

Şi faptul că baronul de Olt, Paul Stănescu a fost numit preşedinte executiv al partidului a fost primul semnal că baronii locali au preluat frâiele în partid. Însă, cel mai tare semnal că baronii au preluat puterea în partid a fost ieşirea virulentă a lui Marian Oprişan care a spus că era PSD Dragnea a apus. Numai că regruparea baronilor PSD în spatele Vioricăi Dăncilă şi faptul că efectiv au făcut scut în jurul ei ascunde un interes uriaş al acestora.

Potrivit informaţiilor noastre, baroni PSD grupaţi în jurul lui Marian Oprişan şi în calitatea acestuia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, au cerut impreativ premierului Viorica Dăncilă să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să se revină la votul nominal aşa cum a fost pănă în 2012. De ce? Foarte simplu.

Mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene stau la mâna consilierilor din opoziţie, care oricând pot face noi alianţe şi, imediat, pot schimba preşedintele. Elocvent în acest sens este demersul recent al consilierilor judeţeni liberali de la Vrancea care au anunţat că vor să-l debarce pe Marian Oprişan de la şefia CJ Vrancea, Şi ca baronii judeţeni să nu mai stea mereu cu sabia deasupra capului, adică la votul consilierilor judeţeni, au cerut imperativ premierului Viorica Dăncilă să promoveze prin ordonaţă de urgenţă iar votul nominal aşa cum s-a procedat imediat după ce Geoană a fost pus şef al PSD în locul lui Ion Iliescu.

În demersul său, Marian Oprişan este susţinut puternic de baronii de Giurgiu - Niculae Bădălău, Vaslui - Dumitru Buzatu, Maramureş - Gabriel Zetea, Iaşi - Maricel Popa, Tulcea - Horia Teodorescu şi, bineînţeles, Paul Stănescu de la Olt .O altă dovadă că baronii au preluat conducerea în PSD este şi faptul că Marcel Ciolacu a fost numit preşedinte al Camerei Deputaţilor ca urmare susţinerii puternice venite din partea acestora. Iar semnalul că Viroica Dăncilă este la mâna baronilor a ieşit imediat la iveală când aceasta a anunţat că va da ordonanţă de urgenţă pentru a adopta noul cod administrativ atât de dorit de baronii locali.

Deja, în acest weekend, baronii locali au primit asigurări ferme din partea premierului Dăncilă că în această lună va adopta prin ordonanţă de urgenţă cele două mari off-uri ale baronilor locali, adică votul nominal la alegerile locale şi noul cod administrativ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-02Parerea ta...

SOCRATE
02 Iun 2019

Intr-o DEMOCRATIE AUTENTICA , oricare ales intr-o functie publica, nu poate avea mai mult de doua candidaturi pe acelasi post de (primar, consilier, parlamentar, presedinte de consiliu judetean).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz