2020-02-17 12:00

EXCLUSIV. Contraamiralul PNL. Liberalii sfidează legea militară cu un politruc galonat

 |  20:47
EXCLUSIV. Contraamiralul PNL. Liberalii sfidează legea militară cu un politruc galonat

Marius Florian

La 11 decembrie a.c., instanțele constănțene au admis înlocuirea lui Gabriel Comănescu. patronul Grup Servicii Petroliere, cu contraamiralul Vergil Chițac în fruntea ong-ului politic Asociația Civică pentru Constanța (ACC). Proiectele ACC coincid cu ale PNL Constanța. Asta ar fi o problemă secundară. Problema reală este că, potrivit statutului cadrelor militare, actualizat în 2014, Vergil Chițac nu are voie să facă politică. Or, prin Asociația Civică pentru Constanța, liberalii au organizat un concert cu Delia pe data de 23 decembrie, prin care s-a marcat intrarea oficială în cursa electorală a lui Chițac, pentru funcția de primar al Constanței, din partea PNL.

Pe lângă anunțurile pe Facebook ale liberalilor constănțeni, există și SMS-uri de mobilizare pentru concertul din 23 decembrie a.c. PUTEREA a intrat în posesia unui astfel de SMS, care atestă clar mobilizarea demarată de PNL Constanța, semnatarul fiind chiar  Vergil Chițac.

Haina militară murdărită în mocirla politică!

 „Concert inedit! Delia și invitații ei vin în Constanța pe data de 23 decembrie 2015, în Piața Far, la orele 19:00. Moș Crăciun vă așteaptă cu multe cadouri pentru cei mici. Intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Asociația Civică pentru Constanța. Vă așteptăm cu drag. Președinte, Vergil Chițac”, se arată în SMS.

Chiar în cadrul concertului, Chițac nu s-a putut abține și s-a exprimat cu tentă electorală. Parcă „mulat” pe sondajul PNL, din care reiese că Chițac are de lucrat la capitolul notorietate, rectorul „vopsit” în ONG-ist a precizat că la anul el și echipa lui vor fi peste tot, pe mare, pe terenuri de sport, în spitale, universități și școli (unde nu are voie să facă politică)!

Potrivit statutului cadrelor militare, actualizat în 2014, respectiv Legea 80/1995, la Secțiunea 3 se specifică: Interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți. Articolul 28 (1) Cadrelor militare in activitate le este interzisa exercitarea urmatoarelor drepturi: „a) să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propagandă prin orice mijloace sau alte activități în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcții publice; b) să candideze pentru a fi alese în administrația publică locală și în Parlamentul României, precum și în funcția de Președinte al României”.

Liberalii stau prost chiar în sondajul comandat de ei

PNL Constanța a anunțat la începutul acestei luni rezultatele unui sondaj de opinie comandat în perspectiva proximelor alegeri locale şi efectuat la nivelul municipiului Constanţa în perioada 14 noiembrie-2 decembrie. Sondajul se referă la candidatul pentru Primăria Constanţa şi a fost derulat pe un eşantion de 1.003 persoane, cu vârsta de peste 18 ani.

 Din anunțul liberalilor notăm că rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chițac, obține „cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine”. În cadrul sondajului au fost cercetați patru reprezentanți ai PNL Constanța – Robert Boroianu, copreşedintele Organizaţiei Municipale a partidului, deputatul Mihai Tararache, senatorul Christian Gigi Chiru și consilierul local Iustin Fabian Roman, reprezentanți ai celorlalte formaţiuni politice, precum și Vergil Chițac.

Ultimul nu are voie să candideze la funcții publice, întrucât este militar. PUTEREA a scris în mai multe rânduri despre relația apropiată a acestuia cu patronul Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu, care ar vrea să îl planteze pe rector, în beneficiul propriu bineînțeles, la cârma Constanței.

PNL Constanța duce lipsă de personalități de mai mulți ani, rezultatul sondajului fiind cât se poate de explicit: dacă vor la primărie, trebuie adus un om din exterior!

Punctul slab din sondajul PNL în privința lui Chițac îl reprezintă însă notorietatea scăzută (19.5%), intenția de vot exprimată fiind de 12,6%.

„Înscrierea oficială în competiția electorală și programul electoral adresat tuturor constănțenilor, alături de calitățile personale, pot asigura câștigarea alegerilor pentru Primăria Constanța, chiar dacă în acest moment candidatul PSD este mai bine plasat în sondaje”, se autosugestionează liberalii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-27

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

ZORRO
27 Dec 2015

Bai nene,ajungem rau de tot ,daca si militarii fac politica !!!....Legea spune clar,ca NU au voie !.....atunci de ce acest domn CHITAC ,militar fiind ,de ce candideaza la Primaria Constanta din partea PNL-ului?.....ca-i partidul lui JOHANNIS?......DNA-ul sa intre peste ei si sa faca ordine!!!....chiar NU mai avem creier sa judecam ,pentru tara asta?.......domnul CRIN ANTONESCU veniti si luati-va partidul inapoi ,ca tare rau a ajuns de cand l-ati lasat!.....nu mai au civili si apeleaza la militari marinari,sa-l duca pe valurile marilor si oceanelor!!!!......un pensionar care NU mai voteaza PNL de cand CRIN a tradat!....
RADU CORNEL ANDREICA
27 Dec 2015

Ce hal de politică-i și asta...? Dacă până și candidaţii și cadrele militare nu sunt interesaţi de respectarea legii. RUȘINE SĂ VĂ FIE GUNOAIELOR!!!, iar cei care-i votează să ţină minte: "FIECARE POPOR ARE CONDUCĂTORII PE CARE-I MERITĂ" așa că degeaba vă plângeţi de conducători dacă-i votaţi voi....
BUAHAHA
27 Dec 2015

Ce distrusi astia de la penele costangeles.. iar vin cu no name!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine