2020-08-13 00:54

EXCLUSIV. Lovitură dură pentru liberali. Candidatul PNL la primăria Constanței - în prag de faliment!

 |  21:01
EXCLUSIV. Lovitură dură pentru liberali. Candidatul PNL la primăria Constanței - în prag de faliment!

Marius Florian

Robert Boroianu este candidatul PNL la Primăria Constanței. Același Robert Boroianu este asociat la SC Gepeto Impex SA, firmă cunoscută la malul mării, cu activitate în domeniul alimentar, procesare, distribuire și vânzare carne. Cunoscută, dar în pragul falimentului. Deocamdată, e în insolvență.

Despre Boroianu, PUTEREA a mai scris. Nașul de familie al lui Gheorghe Dragomir, co-președintele PNL Constanța, Boroianu a fost propulsat din anonimat înspre politica constănțeană, fiind propus drept candidatul PNL la primăria municipiului. Postul lui Radu Mazăre este râvnit de o mulțime de persoane, acest Boroianu reușind să se strecoare prin inflația de candidați. În urme este poreclit Pinocchio, prin asociere cu titulatura firmei sale. Chiar și în sondajele comandate de PNL Boroianu - Pinocchio este clasat pe locul 2, în contextul în care constănțenii dau semne că s-au săturat de PSD, dar puțini sunt cei care îl cunosc pe candidatul liberalilor. Boroianu a marșat în această campanie electorală neoficială, dar desfășurată „în toată regula”, pe spiritul său antreprenorial. Numai că astăzi realitatea dă de pământ cu Boroianu, întrucât PUTEREA a aflat că SC Gepeto Impex SA și-a cerut insolvența!

Lovitura este devastatoare pentru Boroianu, care, recent, părea că a ieșit din grațiile „protectorului” său, Gheorghe Dragomir. Zvonistica Constanței invocă propulsarea lui Vergil Chițac pe filiera patronului Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu, ca favorit în cursa internă a PNL de desemnare a candidatului pentru primăria Constanța.

Băncile nu vor să le mai dea credite!

„Începând cu sfârșitul anului 2013 societatea noastră a început să resimtă consecințele grave ale crizei economice extinse în industria națională a industriei alimentare și în special în sectorul în care activăm, cel al cărnii. (...) Pe primele noua (9) luni ale anului 2015 s-a realizat o cifră de afaceri de doar 41.754.927 lei”, se arată în cererea administratorului Gepeto Impex, care invocă și refuzurile băncilor de a mai acorda credite!

„Scăderea substanțială a cererii a fost cauzată în principal de reducerea accesului la credite pentru capital de lucru din partea băncilor comerciale pentru societățile comerciale care activează în sectorul industriei cărnii – preparate carne, precum și restricționarea creditării. (...) De asemeni (sic!) menționăm că la data de 23.10.2015, au fost instituite popriri pe conturile bancare deschise pe numele societății la Banca Transilvania, aferente dosarelor de executare nr. 909/2015 și 910/2015, iar în data de 26.10.2015 au fost instituite popriri pe conturile bancare deschise pe numele societății la BCR SA, aferente dosarelor nr. 909/2015 și 910/2015”, se mai arată în cererea de insolvență.

Insolvenți la Constanța, dar vor pe piețele din UE!

Cererea de insolvență conține și aspecte amuzante. În contextul în care băncile nu vor să mai discute cu Gepeto Impex, iar popririle și recuperările survenite prin societățile de profil curg pe bandă, administratorul promite redresare prin... extindere! Se invocă intenția de reorganizare, iar descrierea sumară este amuzantă. „Ne propunem să accesăm în mod susținut piața externă, în special piețele din Uniunea Europeană, unde vânzarea produselor noastre permite obținerea unor marje de profit suficiente desfășurării normale a activității”, se mai arată în cerere.

Cererea de insolvență a fost depusă la finalul lunii octombrie a.c. de administratorul Costică Marin, la Tribunalul Constanța, Secția a II-a Civilă.

SC Gepeto Impex SA există din 1998 și, potrivit bilanțului indicatorilor financiari depus în 2014, înregistrează datorii de aproape 82,5 milioane lei! Creanțele se situează la aproximativ 23,5 milioane lei, iar pierderile de peste 7,3 milioane lei! Cum de profit nu mai poate fi vorba de mai bine de doi ani, după cum reiese din bilanțul financiar și din cererea de insolvență, interesant este că, în ultima perioadă,  la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă existau mai multe anunțuri de angajare din partea societății comerciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-19

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz