2020-07-04 01:48

EXCLUSIV. Lovitură dură pentru PSD. Ministrul Economiei a transformat Ministerul Turismului într-o simplă direcție

 |  16:01
EXCLUSIV. Lovitură dură pentru PSD. Ministrul Economiei a transformat Ministerul Turismului într-o simplă direcție

Cabinetul Ludovic Orban a decis desființarea Ministerului Turismului și includerea acestuia în noul minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Dar, vineri, prin publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii privind reorganizarea și funcționarea acestei noi instituții mamut, ministrul Virgil Popescu a dat o lovitură incredibilă turismului românesc. Din minister, turismul a ajuns o simplă direcție generală cu trei direcții. Astfel, turismul nu mai este nici minister, nici autoritate sau department, ci doar o direcție care nu se află nici măcar în subordinea unuia dintre cei opt secretari de stat. Practic, prin această hotărâre de reorganizare, ministrul Virgil Popescu a împușcat doi iepuri dintr-o lovitură. Adică, a lovit în PSD, partid care a ținut foarte mult ca turismul să fie un minister de sine-stătător, și l-a tras pe linie moartă pe secreatrul de stat Răzvan Pîrjol, numit de Ludovic Orban ca să răspundă de turism. De altfel, Virgil Popescu abia aștepta să scape mai repede de Răzvan Pîrjol - că deh...a fost sfătuit de anumite persoane controversate că turismul trebuie condus de o doamnă secretar de stat -, așa încât a recurs la această șmecherie administrativă.

Ca atare, de acum înainte Răzvan Pîrjol o să ascută creioane, că de turism n-are cum să se mai ocupe, și astfel senatorii PSD, ALDE și Pro România vor avea de lucru în Parlament, adică vor trage toate sforile ca să blocheze această hotărâre a lui Virgil Popescu, și totodată vor îndrepta statutul turismului pe eșicherul guvernamental.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-31Parerea ta...

UN CETATEAN
31 Ian 2020

In multe alte tari europene turismul este inglobat in ministerul culturii sau al economiei. La nivelul celor 8 regiuni din tara pot exista oficii regionale de turism. Toti functionarii din acest minister au tocat bani degeaba, pe birocratie proasta si targuri de turism prost organizate, dar pe bani multi.. Trebuiau digitalizate toate formele de licentiere si brevetare, atestare profesuonala, de atestare statiuni si localitati turistice si doar dupa 6 luni -1 an, sau la reclamatie, facut un control si daca erau lucruri neconforme anulate.
PROADEVăR
02 Feb 2020

Foarte bine a procedat ministrul. În fostul minister era angajați tot felul de neprofesioniști iar digitalizarea reprezintă una din marile soluții, personalul de la autorizare și control fiind, în mare parte, beneficiarul celor mai mari șpăgi. Nimeni nu a făcut nimic să vadă cum s-a îmbogățit peste noapte în 4 ani de zile cât a fost director la Direcția Control, marele specialist Borună George (a dobândit 4 imobile, așa cum reiese din declarațiile de avere, depășind președintele Yohannis, cu această reușită ) ori același "mare specialist " Tănase - Director la Direcția Autorizare care nu se regăsea pe la serviciu decât câteva zile, în rest era ocupat cu "autorizările"(doar de aici ieșeau șpăgile) fiind "flancat" la fiecare deplasa de soția sa. Cât privește "profesionistul" secretar de stat Pârjol, nu pierde nimic turismul românesc, " performanțele" sale la renumitul Centru Național de Învățământ în Turism fiind edificatoare. Niște profitori. Încă o dată, felicitări ministrului pentru această decizie, GREȘIT Guvernului pentru că nu prioritizează turismul!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz