2020-07-13 08:53

EXCLUSIV. PUTEREA incognito printre liberali. PNL, greu de reformat!

 |  21:01
EXCLUSIV. PUTEREA incognito printre liberali. PNL, greu de reformat!

Marius Florian

Comisia de Unificare PNL a stabilit un „decalog” pentru candidaţii la alegerile din 2016, iar criteriile care vor trebui să fie respectate de aceștia vizează: lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi, evident, problemele penale.

Secretariatul PNL le va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie a.c.

Ulterior datei de 11 decembrie, criteriile finale vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii, reşedinţe de judeţ şi consilii judeţene de către Biroul Politic Naţional, iar la nivel judeţean, de către Biroul Politic Judeţean.

PUTEREA, incognito printre liberali

Sâmbătă, la Constanța, a avut loc ședința PNL pentru votarea acestor criterii de integritate. Nu au lipsit tensiunile și amatorismul politic, supărările și dezaprobările între colegi.

Înainte ca PNL să informeze mass-media de rezultatul ședinței, PUTEREA a reușit să se infiltreze printre liberali și, astfel, deținem o înregistrare audio pe care o divulgăm astăzi, în scopul informării corecte a cititorilor. Este necesar ca cetățenii să știe ce votează și, în acest sens, prezentăm astăzi o mostră de dezbateri din interiorul partidelor politice, recte PNL. De asemenea, din motive evidente, din înregistrarea de o durată de peste două ore, redăm doar momentele importante din cadrul ședinței.

Încă din debutul ședinței, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, și-a șocat colegii cu o informație: criteriile de integritate sunt „opera” Alinei Mungiu Pippidi, care „a primit bani de la americani”, ca să „monitorizeze toți candidații”, așa cum reiese din secțiunea audio atașată.

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează astfel de acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România”, a spus Dragomir.

Un alt supărat pe situație, directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa, a spus că PNL va adopta criteriile de integritate „de frica presei”, fiind aprobat de mai mulți colegi, care au exclamat „exact!”

„Votăm, nu discutăm!”

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. În afară de trei puncte, restul de șapte criterii au suferit modificări majore în cadrul dezbaterii și urmează ca lista, cu modificări, să fie transmisă la centru, în ciuda faptului că Dragomir și-a înștiințat colegii: „vă spun ce am discutat cu cei doi copreședinți (Alina Gorghiu și Vasile Blaga – n.r.), care au zis că ni le dau ca să le votăm, nu ca să le dezbatem”. În ciuda informării, foștii PDL-iști au început să emită amendamente la criteriile care ar trebui să fie ca și „bătute în cuie”. În sprijinul lui Dragomir a fost și senatorul Puiu Hașotti, care și-a exprimat dezaprobări față de mai multe dintre aceste criterii, însă a repetat continuu: „dragilor, acesta este până la urmă un vot politic!”

„Vă dau, dacă vreți, mai multe exemple. Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (...) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?”, a spus Hașotti.

Sfat de la șefu`: „Divorțați, ca să nu mai fiți incompatibili”

Pe parcursul ședinței, Dragomir a dat de înțeles că este deranjat de verificările „până la ultimul om din comună” și că „o rezolvăm noi până la urmă”, ceea ce ne face să credem că liberalii plănuiesc „scăparea” unor colegi de verificările ulterioare. Totodată, a oferit și un sfat celor care ar avea rude, în speță soții, angajate la instituțiile în care lucrează: să divorțeze!

„Dăm exemplu primarul de la Peștera (Valentin Vrabie – n.r.), care nu este aici printre noi. Și-a angajat soția la primărie și a divorțat și a găsit soluția, normal. Cei care n-ați făcut-o grăbiți-vă! Dacă ați fost primar și ați avut soția angajată, nu veți mai candida!”, a spus Dragomir.

Caragiale s-ar fi tăvălit de râs: vot fără cvorum!

Deși, recomandările de la centru erau clare: criteriile se votează, nu se dezbat, liberalii au emis amendamente și au discutat criteriile mai bine de două ore. Plictiseala și debandada s-au instalat fără echivoc, ceea ce l-a determinat pe Dragomir să constate o situație jenantă: nu există cvorum!

„Procedura este simplă! Nu suntem în stare să numărăm câți suntem? Ce Dumnezeu... ?! Începeți să numărați! (...) Au rămas 45, nu mai suntem jumătate din birou (100 – n.r.), suntem în afara cvorumului. Aveți idee ce-i ăla cvorum?”, a spus Dragomir, întrerupt de o voce din sală: „Haideți să facem o comisie, să analizăm...”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-06

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

ADRIANA MERTEA
07 Dec 2015

Felicitari domnului Marius Florian pentru profesionalism!
ALEX
07 Dec 2015

pnl trebuie sa scape de kaghebistii astia care conduc in constanta si sa aduca oameni tineri si curati, nu banditi filorusi ca hasotti sau dragomir care sunt corupti pana in maduva oaselor
LARISA BADESCU
07 Dec 2015

Vad ca a plusat Chiru cu o inregistrare mai lunga. Dar chiar si asa d-le Marius Florian Vasile, merita sa va patati constiinta cu trocul unuia precum Chiru?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz