2020-07-07 16:49

EXCLUSIV. Se pune pe picioare Unirea TV, proiectul ambițios al unioniștilor

 |  12:07
EXCLUSIV. Se pune pe picioare Unirea TV, proiectul ambițios al unioniștilor

Marius Florian

O televiziune 100% românească și independentă în Republica Moldova este noul proiect de mare anvergură al unioniștilor, în spatele căruia se află Blocul Unității Naționale, cu sprijinul platformei unioniste Acțiunea 2012, iar coordonatorul Constantin Codreanu (foto jos), a fost amabil să ne explice mai multe detalii din spatele acestui proiect ambițios.

EXCLUSIV. Se pune pe picioare Unirea TV, proiectul ambițios al unioniștilor
zoom

Unirea TV este menit să vină ca un pas înainte în ceea ce privește proiectul de reunificare a României cu Republica Moldova. În contextul presiunii politico-mediatice rusești tot mai apăsătoare din țara soră, basarabenii se mobilizează și au demarat o campanie de fundraising pentru împlinirea acestei dorințe: un post de televiziune unionist!

„Am reușit să strângem în ultimele câteva săptămâni peste 5000 de euro. Pentru a demara, sunt necesare câteva zeci de mii de euro, cel puțin. Suntem optimiști că vom reușit să adunăm aceste fonduri pentru că, pe lângă donații, sunt o serie de proiecte adresate finanțatorilor din afara Republica Moldova care oferă fonduri pentru dezvoltarea mijloacelor independente de informare în masă. Nu există, deocamdată, niciun fel de piedici. Oamenii au reacționat pozitiv și ne-au susținut, fie prin donații, fie prin distribuirea informațiilor despre campania noastră de colectare de fonduri. Piedicile vor începe, presupunem, atunci când vom dori să obține licența de emisie. Dar nu ne sperie acest lucru. Vom merge până la capăt și vom reuși neapărat să lansăm Unirea TV”, a spus Constantin Codreanu, pentru Puterea de Constanța.

Potrivit „autorului moral” al acestui proiect, posturile TV din Republica Moldova „au devenit instrumente de manipulare” și „arme anti-Unire”.

„Televiziunile cu producție locală sunt influențate de interesele politice ale proprietarilor aflați în goana după voturi. Posturile TV din Republica Moldova au devenit instrumente de manipulare și arme anti-Unire. Oamenii nu au acces la informații din surse independente și sunt victime ale acestei situații dezastruoase. A venit timpul să lansăm un post TV independent în Republica Moldova care să nu stea la cheremul oligarhilor. Un post care să nu manipuleze și să informeze corect. Trebuie să oprim îndobitocirea cetățenilor cu falsuri istorice și informații distorsionate din prezent. Informarea corectă este un pas decisiv spre reîntregire prin creșterea numărului unioniștilor. Criteriile de angajare sunt aceleași care sunt valabile pentru orice alte domenii de activitate. Este evident, însă, că, inițial, mizăm pe ajutorul jurnaliștilor unioniști. (…) E prematur să vorbim de întreaga grilă a postului. Cu siguranță, ea va include o serie de emisiuni în care să fie prezentate în mod clar beneficiile ReUnirii celor două state românești, să se prezinte diverse aspecte ale acestui proces în prezența experților din diverse domenii și să servească drept platformă de dezbateri cu cei care se opun ReUnirii pentru a li se prezenta argumentele care îi vor convinge pe ei inclusiv că nu există altă formă de evoluție pentru societatea din Republica Moldova. Va exista și un talk-show în cadrul căruia să fie abordate problemele cotidiane pentru a face opoziție față de manipulările la care recurg celelalte posturi de televiziune de la Chișinău. O parte din emisia noastră va presupune și retransmiterea unui post TV de la București. Dat fiind faptul că ne dorim să emitem prin cablu, nu doar online, așa cum planificasem inițial, vom acoperi întreg teritoriul Republicii Moldova”, a concluzionat Constantin Codreanu, pentru Puterea de Constanța.

Acesta ne-a mai precizat că speră ca transmisia să fie demarată din vara acestui an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-26Parerea ta...

ABIA AșTEPT!
26 Feb 2016

Poate ne UNIM, cum a fost odată....
UNIRE! UNIRE!
27 Feb 2016

Unire cu CCCP! Unire cu Rossia! M am saturat pana in gat de programul cetatenie pt ghunoaiele din R Moldova! Ieuropa e plina de prostituate si de racketi din R Moldova cu cetatenie romana!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz