2020-04-10 06:40

EXCLUSIV. Băsescu cere austeritate Guvernului, dar face angajări la Cotroceni

 |  14:41
EXCLUSIV. Băsescu cere austeritate Guvernului, dar face angajări la Cotroceni

N-a fost bun pentru Guvern, dar e bun pentruCotroceni. Proaspăt revocatul din funcţia de ministru al agriculturii,Mihail Dumitru, este propus de preşedintele Băsescu în funcţia de şef al uneicomisii prezidenţiale pentru agricultură. Potrivit unui comunicat alAdministraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat vineri decretul prin careMihailDumitru este numit în funcţia de preşedinte al Comisiei Prezidenţiale pentrupolitici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

Pe pagina de internet a Preşedinţiei încă nuapare nici o informaţie cu privire la această comisie prezidenţială. Cu toateacestea, din cercetările noastre, o astfel de comisie a existat pe parcusulanului trecut, ea fiind condusă de Dacian Cioloş, actualmente comsiar Europeanpentru agricultură.

Această Comisie a funcţionat în 2009 pe lângăDepartamentul de Politici Economice şi Sociale din cadrul AdministraţieiPrezidenţiale, fiind formată din reprezentanţi ai patronatelor, aisindicatelor, ai mediului academic, universitar şi de consultanţă din sectorulagricol şi agroalimentar. Finanţarea activităţilor necesare organizării şifuncţionării Comisiei era asigurată din fonduri publice aprobate prin bugetulde stat al Administraţiei Prezidenţiale. Decizia de înfiinţare a acesteicomisii a fost semnată de către Traian Băsescu pe data de 6 iulie 2009.

Potrivit unui comunicat de presă datpublicităţii în iulie 2009, de Adminstraţia Prezidenţială, comisia pe atuncicondusă de Dacian Cioloş ar fi trebuit să prezinte un studiu cuprivire la: a) strategia şipoliticile publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontulanilor 2020-2025); b) planurile de acţiune pe temen mediu (până în anul 2014)şi pe termen scurt (care să fie aplicate în anul 2010);c) poziţia României privind viitorul Politicii Agricole Comune.

Interesant este că acea comisie avea untermen-limită pentru elaborarea studiului: 30 iulie 2010.

Reamintim că preşedintele Băsescu a declaratvineri dimineaţă, la instalarea celor noi şase miniştri, că toţi membri Guvernuluitrebuie să fie solidari cu populaţia în implementarea măsurilor de austeritate."Atât timp cât nu veţi explica, atât cât trebuie, exact ce trebuie şiminiştrii se vor lansa cu teme colaterale, în loc să explice de ce fac ceea cefac, de ce iau măsuri de austeritate, nu aveţi şanse să vă solidarizaţipopulaţia (…) Este ceea ce vă cer, domnule prim-ministru, în modul cel mai ferm:austeritate pentru toţi".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-07Parerea ta...

SILE
03 Sep 2010

De o buna bucata de vreme, presedintele a dat in mintea lui Ceasca.Guvernul e ramas deasemeni in faza de O SA ,inca de la prima guvernare Boc.Actuala remaniere, de la care probabil multi asteptau sa fie si o restructurare, nu e decit un mare Fis.Ramine de vazut ce suturi in fund le va mai trage F M I si U E ca sa-i mai urneasca un pic.Eu unul, nu mai astept cu interes. Am emigrat de acum zece ani.Daca-mi pare rau de ceva, e ca in tara aia sunt inca destui oameni sanatosi la bibilica. O zi buna!
ZIDEIARNA
04 Sep 2010

grozav.nu avem doctori,nu asistenti.dar avem sefi de comisii....de subcomisii,de directiii si subdirectii.mi-e greata.infometam prostimea. noi sa traim bine!
SOCRATES
05 Sep 2010

domn baselu' ? solidaritate???? adica,putem venii toti la ciresica cu nevestele???? :)))))))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine