2020-02-17 23:19

EXCLUSIV. Ce cadou a primit Emil Boc, ieri, de ziua lui . Demisionar la restructurare, reangajat în Guvern după remaniere

 |  19:56
EXCLUSIV. Ce cadou a primit Emil Boc, ieri, de ziua lui . Demisionar la restructurare, reangajat în Guvern după remaniere

Emil Boc a împlinit ieri 44 de ani. Cadoul ministruluiLaszlo Borbely (mediu) pentru şeful său: l-a readus ca şef în minister pe un pedelistcare fusese eliberat de Boc din funcţia de secretar de stat cu nici două luniîn urmă. La mulţi ani!

Emil Boc a reduspe 14 iulie 2010 numărul de secretari de stat din ministere. Printre victimelerestructurării guvernamentale s-a aflat şi Dan Cârlan (PDL), secretar de statla Ministerul Mediului. Cârlan şi-a dat demisia la vremea respectivă. Numai că,surpriză! La nici numai două luni de la plecare el a revenit în minister pepostul de director general al unei structuri nou-create. Deşi nu se mai facangajări, pentru Cârlan s-a făcut o mică excepţie. Iar prima lui zi de muncă afost pe 6 septembrie, fix în ziua când Emil Boc a împlinit 44 de ani.

Trăim bine în PDL

“De mâine, (6 septembrie, n.r.) îmi începoficial activitatea în funcţia de Director General al Autorităţii pentruInundaţii şi Managementul Apei - AIMA. Structură înfiinţată în MinisterulMediului încă de la sfârşitul lunii iulie, cu circa 6o de salariaţi la pornireşi care funcţionează în acelaşi sediu cu Ministerul”, dă vestea chiar DanCârlan pe blogul personal. “În săptămâna care a trecut, am susţinut şi promovatconcursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, iar joi s-asemnat ordinul de numire în funcţie. Este un nou început, dar şi o opţiuneplină de încărcătură pentru mine”, ne explică el pe îndelete pe blog numirealui ca director la Ministerul Mediului.

Probabil de bucuriecă are din nou un job de şef, Cârlan a găsit de cuviinţă să sărbătorească evenimentul.Împreună cu peste o sută de prieteni. “Devenind de curândmai bătrân cu un an, mi-am invitat aseară cei mai apropiaţi colegi din partidsă ne bucurăm împreună, prilej cu care le-am spus deschis aceste lucruri carene leagă şi ne unesc. Mulţumesc celor 130 de colegi care au fost alături demine în această seară, pentru sentimentul solid de solidaritate pe care l-amavut cu toţii. Trăim, chiar dacă îmbătrânim!”, reflectează profund recent numituldirector.

Solidaritate de Cârlan

Când se anunţase restructurarea secretarilor de stat, Cârlan era depărere că jumătate dintre ei trebuie să plece de prin ministere. Spunea el,atunci, că aceasta ar fi o dovadă de solidaritate cu oamenii afectaţi demăsurile de austeritate. Iată ce scria tot pe blog la acea vreme pedelistulCârlan. “Pe9 ianuarie 2009, am primit de la premierul Emil Boc vestea cea frumoasă, cămi-a semnat numirea în funcţia de secretar de stat la Mediu. Un început dedrum, sub semnul vremelniciei, de care n-am uitat niciodată. Este rândul meuacum să-i răspund premierului, tot personal, după o experienţă fabuloasă,într-un moment greu al echipei guvernamentale. Jumătate dintre noi trebuie săplecăm din funcţie, din solidaritate cu toţi românii afectaţi de constrangerilecrizei. Este chiar un moment de solidaritate, atât din partea celor care rămân,cât şi din partea celor care pleacă. Am fost bucuros la numire, nu pot fi supăratpe nimeni la finalul mandatului”.

Vorbăreţ doar pe blog

Deşi am insistat săvorbim cu directorul Dan Cârlan să ne povestească cum de a fost angajat înciuda faptului că posturile în ministere sunt îngheţate, PDL-istul a evitat săne dea un punct de vedere. Angajaţii cabinetului său au pasat responsabilitateacătre biroul de presă al ministerului. Nici consiliera ministrului Borbely nune-a putut lămuri. “Nu sunt eu în măsură să vă dau un răspuns. O să îi transmitdomnului ministru întrebările şi o să vă trimitem un răspuns”, ne-a spus consilieralui Laszlo Borbely.

Dan Cârlan. Autocaracterizare.

“Frumos, deştept şitârziu (dar rar) acasă, că am treabă. Conştient de vremelnicie, am fost cinciani preşedintele PDL Iaşi, patru ani senator PDL şi un an jumate secretar destat la mediu. De acum înainte, tot vremelnic, mă voi ocupa de apărarea lainundaţii”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Ce cadou a primit Emil Boc, ieri, de ziua lui . Demisionar la restructurare, reangajat în Guvern după remaniere
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine