2020-06-05 10:16

Exclusiv. “Companie, drepţi!” Ministrul Oprea şi-a avansat în grad colegii de partid

 |  18:57
Exclusiv. “Companie, drepţi!” Ministrul Oprea şi-a avansat în grad colegii de partid

GeneralulGabriel Oprea şi-a avansat în grad locotenţii din partid şi i-a pus să defilezecu ocazia Zilei Armatei la ceremonia de la Cercul Militar Naţional. Îmbrăcaţiîn uniformă, oamenii generalului au stat drepţi în momentul când premierul EmilBoc a primit cea mai înaltă distincţie – emblema “Onoarea Armatei Române”.Printre cei remarcaţi în uniformă de militar: CristianDiaconescu şi Eugen Nicolicea.

“Sătrăiţi dom’ general!”, începe să devină salutul uzual al parlamentarilor UNPR.Şi asta după ce, cu foarte puţine excepţii, toţi liderii Uniunii au fostavansaţi în grad de către ministrul Oprea,şeful lor pe linie de partid. Din investigaţiile efectuate de reporteriiziarului “Puterea”, cele mai comune grade militare primite sunt cele de maiorşi colonel în rezervă.

Senatorul UNPR Chivu-Serioja susţine că este normal săfie avansat în grad deoarece a absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi are şio anumită vârstă. “Da, am fost îmbrăcat în uniformă militară la ceremonia de laCercul Militar Naţional cu ocazia serbării Zilei Armatei Române. Sunt colonelîn rezervă şi am dreptul să port uniformă. Ultima avansare în grad a venit înluna iunie 2010, după absolvirea Colegiului Naţional de Apărare. Era normal caacest lucru să se întâmple la vârsta, pregătirea şi funcţia politică deparlamentar. Nu este vreun secret că sunt colonel în rezervă”, ne-a declaratsenatorul UNPR. El a spus că este o onoare să fie îmbrăcat în uniformă militarăşi că trebuie ştiut că sunt mulţi ofiţeri ai Armatei Române care n-au absolvitColegiul Naţional de Apărare. Şi senatorul UNPR Ovidius Mărcuţianu confirmăprezenţa la Cercul Militar Naţional în uniformă de maior. “Am fost avansat îngrad în luna ianuarie. Sunt maior în rezervă şi am dreptul să port uniformamilitară. Nu mi-a cerut nimeni să mă îmbrac aşa, a fost alegerea mea pentru ZiuaArmatei Române”, a adăugat senatorul din partidul generalului Oprea. Fostuluneperist, doctorul Tudor Ciuhodaru îşi aduce aminte că a fost şi el avansat îngrad. “Am absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi am fost avansat în lunamartie. Sunt locotenent-colonel în rezervă şi este o mare onoare pentru mine.Bunicul meu a murit pe front”, ne-a precizat deputatul independent. SenatorulLiviu Câmpanu, care a fost dat afară din UNPR pentru că a votat moţiunea decenzură, a fost şi el avansat în grad anul acesta, devenind locotenent-colonel.Deputatul UNPR Ion Tabugan confirmă prezenţa la Cercul Militar Naţional, darsubliniază că a venit îmbrăcat civil. “Sunt ofiţer al Armatei Române, maior înrezervă. Am muncit enorm de mult ca sa intru la facultate, am făcut sacrificiişi aşa am ajuns ofiţer al Armatei. Anul trecut am fost avansat în aceastăfuncţie”, a susţinut deputatul UNPR. Neculai Rebenciuc, deputat în partidul luiOprea, a fost şi el avansat în grad. “Sunt locotenent-colonel în rezervă. Am fostavansat în luna ianuarie împreună cu toţi membrii Comisiei de apărare şi siguranţănaţională. Nu a fost pe linie de partid, ci aşa s-a decis pentru toţi membriiComisiei”, a explicat Rebenciuc.

Drepţi în faţa lui Boc

OfiţeriiUNPR şi-au luat uniformele militare şi s-au prezentat pe 25 octombrie la CerculMilitar Naţional, cu ocazia zilei Armatei. În cadrul ceremoniei, premierul EmilBoc a primit cea mai înaltă distincţie – emblema “Onoarea Armatei Române”. “Amasistat la un spectacol la care nu îmi imaginam vreodată, nici în visele melecele mai rele, că voi asista! Este vorba, din păcate, de sărbatorirea ZileiArmatei! Prima surpriză a venit rapid: toţi membrii marcanţi ai UNPR erauprezenţi şi îmbrăcaţi în… uniforme militare!? Şi dl Nicolicea (în grad delocotenent colonel), dar şi dnii Marian Sârbu şi… Cristian Diaconescu (colonelde justiţie militară!?!). Toţi erau mândri nevoie mare şi îşi etalau gradele cuostentaţie”, rememorează momentul pe blogul său fostul ministru al apărării,Ioan Mircea Paşcu. Chestionat pe marginea acestui subiect, liderului grupuluiUNPR din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, ne-a spus că nu îl interesează“părerile personale ale unora”. Senatorul Cristian Diaconescu nu a putut ficontactat pentru a preciza dacă a venit îmbrăcat în colonel la evenimentul dela Cercul Militar Naţional. Nici liderii UNPR, Marian Sârbu şi Gabriel Oprea,nu au putut fi contactaţi. “Eu ştiu cădreptul de a purta uniformă îl au doar foştii ofiţeri activi, nu şi cei dinrezervă, şi numai dacă în ordinul de trecere în rezervă este menţionat expresacest lucru! Se vede că, în cazul lor, fie nu s-a respectat acest ordin, fies-a modificat «corespunzător»… Oricum, cred că prin acest gest – nu l-am văzutpe dl General (cu două stele) Onţanu –, acest partid nu va scăpa de etichetaunei formaţiuni militaro-politice, cu tot ce ţine de acest statut, ca să nu maispun nimic despre cât ne-am luptat pentru asigurarea controlului civil asupraorganismului militar, pentru a fi admişi în NATO!”, adaugă europarlamentarulPSD. Subiectul a fost însă lămurit. Parlamentarii UNPR susţin că au dreptul dea se îmbrăca în uniformă militară la ceremonii, acest lucru fiind prevăzut înordinul de avansare în grad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16

Mai multe imagini:
Exclusiv. “Companie, drepţi!” Ministrul Oprea şi-a avansat în grad colegii de partid
zoom
Parerea ta...

GHITA
02 Noi 2010

faceti-l pe oprea maresal.VA FI PRIMUL MARESAL AGRAMAT....IN CAZ DE RAZBOI PANA CE AR REUSI SA DEA O COMANDA TARA VA FI NIMICITA......................
RARES
02 Noi 2010

sinistru personaj!... din seful mafiei personale ajuns seful armatei!... Romania trezestete!
JANKOTE
02 Noi 2010

Chiar nu ar trebui sa-i intereseze barfele pe cei care au participat la eveniment. Majoritatea invitatilor la aceast eveniment marcant al Armatei Romane, au venit imbracati in costume de ceremonie militara, asa cum cere in regulamentul militar despre portul tinutei militare si in ce conditii, cat si despre cine are acest drept la portul tinutei militare. Care nu au acest drept, sau nu sunt cadre militare in rezerva si retragere, au venit imbracati in costume civile, au stat pe margine , iar unii
D-USA-ATLANTA
02 Noi 2010

Propun ca dl.Oprea sa fie facut maresal ,dar si amiral peste flota lui Basescu ! Parca suntem in Rwuanda !
NEGU MOT
02 Noi 2010

Cei care au imbracat tinuta militara la festivitatea din 24 octombrie, au facut-o in cunostinta de cauza. Sunt numai militari in rezerva si retragere, care au drept de port-tinuta. Cei de la UNPR sunt recunoscuti ca marea parte dintre ei sunt fosti militari, precum Oprea, Sarbu, Diaconescu, etc.
GINAARJ
03 Noi 2010

stau si ma gandesc, ce merite deosebite au avut acestia?? pentru a fi avansati in grad, tinand cont de faptul ca, armata romana se afla in acest moment in cea mai umila situatie; fara bani, fara dotatii, cu persoane puse in cele mai inalte functii pe criterii politice si nu pe criterii de competenta iar toate astea numai datorita celor care conduc armata romaniei fff prost.
ROTARIU
03 Noi 2010

Deci pana la urma astia de la UNPR aveau dreptul sa poarte uniformele.
PACO RADOVAN
04 Noi 2010

Oricum este o realitate bine cunoscuta ca UNPR are foarte multi membri care sunt fosti militari proveniti din MApN. De aici se trage si diciplina de partid pe care o afiseaza acest partid.
UNU
04 Noi 2010

„“S? tr?i?i dom’ general!”, începe s? devin? salutul uzual al parlamentarilor UNPR” – haideti bai mai lasa-ti-ma. Doar nu sunt toti generali sa fie un salut „uzual”.
INNA
04 Noi 2010

ce atata suparare, tovarase andrei cristian pentru o parada de uniforme militare cu ocazia zilei armatei? Tara (arde) colcaie de hoti,evazionisti, violatori si criminali iar unii dintre voi jurnalistii va pieptanati cu subiecte de pension. Jenant peste masura.
MANDEA
04 Noi 2010

Bai Ardeie. Asta tot de la europarlamentar ai copiat-o? Nimeni nu poate sa stea drepti in fata lui Boc. Ca sa il vezi trebuie sa stai un pic plecat.
DESCULTUL
02 Sep 2011

Asta-i varful aisbergului, june si juni potentati papa si ei o paine ca lt. sau direct cpt., sau direct lt.col. zdrentele din minister se gudura si pe urma au onoare. Conducera armatei impotenta si inexistenta. Ultima institutie comunista.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine