2020-02-28 14:55

EXCLUSIV. De ce a plecat Georgică Severin din PDL

 |  19:08
EXCLUSIV.  De ce a plecat Georgică Severin din PDL

Senatorul Georgică Severin şi-a anunţat iericolegii din grupul senatorial, de faţă cu Emil Boc, că părăseşte PDL. Motivul:Guvernul Boc nu a implementat până acum vreo măsură pentru relansareaeconomiei. El este curtat atât de PSD, cât şi de PNL dar deocamdată nu a optatpentru unul din ele.

De ce aţi ales acest moment pentru a vă anunţa demisia din PDL? Acumcâteva săptămâni aţi fost suspendat din partid, iar unii dintre foştii colegisperau că reveniţi la sentimente mai bune?

Momentul demisiei este legat de voturile importantedin Parlament care s-au dat astăzi (n.red. - ieri) în sesiunea extraordinară.De altfel, am şi avut un schimb de replici cu ministrul justiţiei, CătălinPredoiu, căruia i-am spus că voi vota Legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale deIntegritate doar dacă îmi va garanta că demisionează în cazul în care noul actnormativ va fi din nou declarat neconstituţional de Curtea Constituţională. Eranormal, de asemenea, să votez astăzi împotriva majorării TVA, pentru că aceastămăsură va duce la scăderea consumului în România. Toate acestea vizeazăansamblul convingerilor mele şi nu ar fi fost corect să rămân membru PDL câttimp nu mă mai situez pe poziţiile partidului.

Ce veţi face în continuare, cât rămâneţiindependent?

Voi rămâne operioadă independent. Voi analiza cele două variante, pentru că, hai să fim serioşi,nu există decât variantele PSD şi PNL. Va conta cel mai mult partidul care îmiva da garanţii că vrea să elimine regimul autoritarist pe care l-a instauratTraian Băsescu. Am avut discuţii cu ambele două partide.

Veţi cere funcţii de conducere pentru a trecela un alt partid, veţi pune condiţii?

Nu măinteresează funcţiile politice, aşa cum nu m-au interesat nici la PDL. Aş vreasă îmi continui activitatea în comisiile în care am fost, de cultură şi depolitică externă, dar nici asta nu va fi o condiţie, doar mi-aş dori acestlucru.

Se spune că aţi opta mai degrabă pentru PSD,dar aveţi un dinte împotriva lui Adrian Năstase.

Este primadată când aud acest lucru şi nu am spus niciodată că aş avea ceva împotriva luiAdrian Năstase. Citându-l pe preşedintele Băsescu, eu cred că Adrian Năstase afost cel mai eficient premier din ultimii 20 de ani. Îl cunosc, are o locuinţăla Cornu, localitate care face parte din colegiul electoral în care am fostales.

Veţi susţine moţiunea de cenzură a opoziţiei?

După ce ocitesc mă hotărăsc. Voi vota dacă se referă tot la incapacitatea Guvernului de aimplementa măsuri economice.

Cunoaşteţi şi alte nume de parlamentari dinPDL care au de gând să plece din partid şi să vi se alăture într-un grup alindependenţilor?

Nu mă ocupde racolări. Nu ştiu dacă mai există şi alţi foşti colegi din PDL care vor săplece, la urma urmei, este o opţiune individuală. Nu pot însă nici să-i oprescsă plece, dacă vor să facă acest lucru.

Vă veţi muta sediul cabinetului parlamentarde la Prahova?

Va trebui săfac acest lucru pentru că, deşi nu am nici o obligaţie contractuală faţă de PDL,sediul cabinetului meu are intrare comună cu cea a partidului. Am închiriatîncăperea de la o firmă imobiliară şi nu aş avea nici o obligaţie să plec, dareste o chestiune de imagine atât pentru mine, cât şi pentru cei de la PDL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine