2020-02-24 08:19

EXCLUSIV | EBA, în topul celor mai înfocate susținătoare a fumătorilor de iarbă | VEZI VIDEO

 |  19:25
EXCLUSIV | EBA, în topul celor mai înfocate susținătoare a fumătorilor de iarbă | VEZI VIDEO

Românii sunt îndeobşte cunoscuţi pe continentul american prin personaje precumNadia Comăneci, Ilie Năstase, Ceauşescu sau Dracula. Mai nou, cei de pesteOcean au aflat şi despre fiica preşedintelui român, o pasionată de marijuana.

A apărut topul celor mai influente femei pro-marijuana din lume. Surpriză! Elena Băsescu, fata preşedinteluiRomâniei, face parte dintre aceste femei. Numele ei apare în Skunk's Top 100 Womenof Weed - un clasament al celor mai faimoase femei care susţin legalizarea, cultivarea şi consumarea unuia dintre cele maicunoscute droguri uşoare din lume: marijuana (canabis).

Topul a fost realizat de una dintre cele mai renumitereviste canadiene despre drogurile uşoare, Skunk, care şi-a dedicat ultimulnumăr faimoaselor femei care militează pentru legalizarea „ierbii”, frumoaselorcultivatoare şi consumatoarelor de droguri uşoare.

Potrivit revistei Skunk, lider pe piaţa canadiană deprofil, Elena Băsescu se află printre „cele mai influente femei din lumeacanabisului”, iar datorită faptului că lista a fost realizată în ordinealfabetică, nu mică ne-a fost mirarea să o descoperim pe fiica preşedintelui atreia pe listă, imediat după aceasta fiind celebra actriţă americană DrewBarrimore. Lista susţinătoarelor fericirii artificiale cuprinde numeroase numecunoscute pe plan mondial, de la actriţe, precum , , Kate Hudson, şi cântăreţecelebre, precum Alanis Morissette şi Barbara Streisand, până la scriitoare,doctori, avocaţi şi activişti.

Revista canadiană Skunk se declară ca fiind cea mai„obraznică” revistă existentă despre marijuana şi spune că această listă îiinclude pe cei care au influenţat pozitiv această lume „verde” prin gândurilelor, prin artă şi prin cultură deopotrivă. Un cititor al revistei se declarănedumerit de prezenţa Elenei Băsescu pe lista „verde”: „Cred că Elena Băsescueste pe listă deoarece, în timp ce candida pentru un loc în ParlamentulEuropean în 2009, a spus că ar susţine legalizarea în România a droguriloruşoare, ca marijuana. Asta ar fi fost un lucru interesant de spus de unpolitician care candidează pentru un post dacă nu şi-ar fi retras vorbeleimediat după. Aşa că nu sunt încă foarte sigur de ce este pe listă”.

Inconsecvenţa se moşteneşte?

În urmă cu un an, în cadrul unei emisiuni televizate,Elena Băsescu a fost întrebată de moderator cum ar vota în cadrul dezbaterilordin Parlamentul European pe tema legalizării drogurilor uşoare. Aceasta arăspuns sincer şi fără să stea prea mult pe gânduri că, din punct de vederepersonal, este de acord cu legalizarea marijuanei, arătând ca exemplu Olanda şiAmerica, unde „iarba” este legală. „Eu nu fumez, nu beau cafea, e ceva atât dedelicat să-mi dau eu cu părerea despre aşa ceva... atâta vreme cât nu-mi dauseama ce gust are o ţigară. Dar în unele ţări ca Olanda şi ca Americaaceste droguri sunt permise, marijuana, pentru că am înţeles că nu daudependenţă... nu e vorba de ecstasy, care am înţeles că-ţi afectează celulelenervoase, şi de cocaină. Serefereau la marijuana. La iarbă. Probabil că voi fi de acord cu aceastăiniţiativă”, a declarat fiica cea mică a preşedintelui la acea vreme.

Lanici 24 de ore însă, în cadrul unei vizite electorale la Ploieşti, ElenaBăsescu şi-a schimbat radical părerea despre legalizarea drogurilor uşoare înRomânia. Elena Băsescu susţine că declaraţiile ei, făcute cu o seară înainte,nu sugerau pornirea unei dezbateri din România către Uniunea Europeană şi că,de fapt, „marijuananu trebuie legalizată la noi în ţară, indiferent cât de uşor este drogul acestaşi indiferent dacă dă dependenţă sau nu”. A colorat astfeldeclaraţia anterioară, precizând că doar dacă acest drog va fi legalizat înUniunea Europeană, abia atunci România va trebui să se supună reglementărilorcomunitare. „Aş fi de acord cu legalizarea marijuanei numai în cazul în care seva lua decizia în Europa, dar pentru România, în nici un caz, pentru că înRomânia acest fenomen este scăpat de sub control şi n-ar putea fi gestionatănici măcar legalizarea marijuanei”, a rectificat Elena Băsescu.

Elena Basescu a declarat prima oara ca este de acord cu legalizarea marijuanei la emisiunea lui Ciutacu, "Vorbe Grele".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-24

Mai multe imagini:
EXCLUSIV | EBA, în topul celor mai înfocate susținătoare a fumătorilor de iarbă | VEZI VIDEO
zoom
EXCLUSIV | EBA, în topul celor mai înfocate susținătoare a fumătorilor de iarbă | VEZI VIDEO
zoom
Parerea ta...

VLAD
09 Ian 2011

De aceea maimuta botoasa sustine legalizarea drogurilor deoarece ea insasi este o consumatoare de droguri dure. Din aceasta cauza este atat de tampita.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine