2019-08-18 16:09

EXCLUSIV. Emil Boc a găsit vinovatul pentru „eroarea” din Parlament: ministrul Valentin Iliescu. Acesta declară că n-are de gând să demisioneze

 |  16:37
EXCLUSIV. Emil Boc a găsit vinovatul pentru „eroarea” din Parlament: ministrul Valentin Iliescu. Acesta declară că n-are de gând să demisioneze

Valentin Iliescu,ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, spune că nici nu se gândeşte la demisie.Asta, după ce şeful său, Emil Boc l-a identificat ca fiind principalul vinovatpentru votul din Camera Deputaţilor dat “din greşeală” de parlamentarii PDLpentru reducerea la 5% a TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilorsub 2.000 de lei.

Deşi Emil Boc a declarat căministrul pentru relaţia cu Parlamentul este principalul responsabil pentrugreşeala comisă la votare de parlamentarii PDL, Valentin Iliescu a declaratpentru “Puterea”că nu intenţionează să îşi depună demisia. Mai mult, ministrul susţine că nicimăcar nu a discutat cu Emil Boc despre acest lucru şi că va renunţa la funcţiedoar dacă premierul i-o va cere.

„N-am auzit declaraţia primului-ministruşi, culmea, am fost în prezenţa dumnealui până acum zece minute şi nu mi-a spusnimic. Eu accept şi respect decizia primului-ministru, dacă îmi va cere lucrulacesta în mod expres, voi proceda în consecinţă, fără nici o problemă. Eu suntun om disciplinat, un om corect, fac un efort uriaş de mai bine de un an şi olună de când a plecat PSD de la guvernare”, a declarat pedelistul pentru „Puterea”.

Cum explică Valentin Iliescu eroarea?El afirmă că în momentul controversatului vot, nici măcar nu se mai afla însală. Ministrul spune că a rămas singurul demnitar care se mai ocupă de relaţiacu Parlamentul, spre deosebire de vremurile când PDL guverna alături de PSD şicând în departamentul său erau trei oameni, al căror coordonator era VictorPonta.

„În ziua când s-a dat votulfinal pe acel pachet important la Camera Deputaţilor, eu tocmai plecasem dinplenul Camerei către Senat”, mărturiseşte Iliescu. „Înainte, când eram înparteneriat cu PSD la guvernare, departamentul era condus de un ministrudelegat, domnul Ponta şi de câte un secretar de stat pe fiecare din cele două Camereale Parlamentului. De mai bine de un an eu sunt singura persoană care mă ocupatât de la activitatea de la Guvern, cât şi la Senat, în comisii, în Plen,inclusiv de relaţia cu cetăţenii. Eu mi-am făcut datoria şi am suficienteargumente să dovedesc că un om nu poate fi în mai multe locuri în acelaşi timp”,mai declară Valentin Iliescu.

Emil Boc a declarat aseară, la postul public de televiziune,că cele două legi adoptate de reprezentanţii puterii “din greşeală” nu auacoperire în bugetul de stat şi a dat vina pentru această eroare pe lipsamajorităţii coaliţiei de guvernare în comisiile de specialitate din Parlamentşi pe Valentin Iliescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul.

“Eu, personal, înainte de a căuta vina în altă parte mă uitla mine în ogradă. Acolo nu a fost suficientă colaborare şi comunicare întreseretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul pe problemele respective sauministrul pentru relaţia cu Parlamentul (Valentin Iliescu - n.r.) astfel încâtsă atragă atenţia din timp că acolo este o problemă”, a declarat ieri-searăpremierul Boc.

În urmă cu aproape două săptămâni parlamentarii au decis caTVA-ul pentru alimente să fie de 5%, iar pensiile mai mici de 2.000 lei să numai fie ipozitate. După vot, pedeliştii au lăsat de înţeles că nu prea au ştiutce votează, pentru că votul s-ar fi dat pe un pachet de proiecte legislative.Mircea Toader, liderul deputaţilor PDLa declarat atunci că parlamentarii Puterii au votat favorabil “din greşeală”.“A fost o eroare şi mi-o asum”, a spus Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-04Parerea ta...

GEORGETA
29 Oct 2010

pai cum sa demisioneze de la ciolan?!Doar are exemple bune in guvern!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray