2020-04-07 13:59

Exclusiv. Gâlceavă liberală în Ţara Haţegului. Alegeri anticipate la Hunedoara

 |  18:24
Exclusiv. Gâlceavă liberală în Ţara Haţegului. Alegeri anticipate la Hunedoara

Fostul ministru al muncii, Mariana Câmpeanu, a fost desemnată candidat alPNL în colegiul 3 Hunedoara (“Ţara Haţegului”)pentru Camera Deputaţilor, deşi liberalii din zonă aveau altă opţiune

ConducereaPNL Hunedoara, influenţată de la centru, a decis ca pentru mandatul vacant (înurma decesului lui Ioan Timiş) din colegiul 3 Hunedoara să candideze fostulministru al muncii, Mariana Câmpeanu. Această desemnare a generat practicscindarea liberalilor din judeţ, mulţi reclamând faptul că Mariana Câmpeanu nuare nici o legătură cu zona respectivă – “Ţara Haţegului” - şi că ar fiexistat un alt candidat mult mai bun. Mariana Câmpeanu, impusă de la centru, afost desemnată drept candidat cu 8 voturi la 4 de către conducerea judeţeană aPNL Hunedoara. O primă consecinţă a acestei desemnări: cei 12 primari PNL ailocalităţilor din colegiu au anunţat că nu o vor susţine pe fosta ministreasă.

Primariiliberali din zona Haţegului l-au propus drept candidat pe Nicolae Timiş,fratele deputatului decedat. Nicolae Timiş este membru PNL şi este primar înexerciţiu al oraşului Haţeg, localitate care dă 50% din bazinul electoral alcolegiului nr. 3 Hunedoara. Ţinând cont de alegerea făcută , Nicolae Timiş aprecizat că va candida pentru mandatul de deputat ca independent, iar primariiliberali ai localităţilor din colegiu au anunţat că îl vor susţine cu toate forţele.Surse din PNL Hunedoara ne-au declarat că Timiş nu este agreat pentru faptul că“ar urma, în cazul câştigării colegiului, să fie pusă în joc primăria Haţeg şi,în plus, adversarii politici pot specula incidentul în care este parte fiicalui Timiş, ea fiind acuzată de implicare într-o afacere cu stupefiante”.

Manevră în favoareaPSD

Oaltă sursă, unul dintre liberalii care a intrat din februarie 1990 în partid,ne-a declarat că, prin decizia luată “s-a dus dracului a doua organizaţieputernică din judeţ. Cu siguranţă nu vom avea deputat PNL aici. Îmi este greusă cred, dar există indicii că se face jocul PSD, pentru a lua mandatul. Pentrucă au un candidat destul de bun care poate câştiga în situaţia în careliberalii sunt rupţi aici în colegiu. Şi ce este mai grav, candidatul oficialal PSD să vină pe locul 3. Cei din PD nucontează la aceste parţiale”. Candidatul PSD în colegiu va fi primarul comuneiSălaşu de Sus, Sorin Marica, iar cel al PD-L este Ioan Drăghici, directorul HidroHaţeg.

În2008, la alegerile parlamentare, candidatul PNL Ioan Timiş a obţinut locul 1 încolegiu cu 12.103 voturi. Pe poziţia a doua, cu 5.953 de voturi a venit NicolaeRudeanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, iar candidatulPD-L, Vasile Opriţa, a ocupat locul 3, cu 5.842 de voturi. În primăvara acestuian, Ioan Timiş, nemulţumit de unele decizii ale conducerii centrale aleliberalilor, a trecut la PD-L, iar pe 14 august a decedat la Londra, în urmaunei lungi suferinţe. În arealul colegiului 3 Hunedoara cele mai multe primării– 12 – au fost câştigate în 2008 de către PNL, practic, liberalii fiindpartidul cel mai puternic din zonă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine