2020-03-30 16:00

EXCLUSIV. Grupul de la Bruxelles loveşte din nou. Cristian Preda: „Adrian Năstase s-ar înţelege din ochi cu Berceanu, Oltean şi cu alţii din garda veche a PDL. Este înrudit cu aceştia”

 |  15:06
EXCLUSIV. Grupul de la Bruxelles loveşte din nou. Cristian Preda: „Adrian Năstase s-ar înţelege din ochi cu Berceanu, Oltean şi cu alţii din garda veche a PDL. Este înrudit cu aceştia”

După ce a citit articolul din „Puterea”, intitulat, în care se făcea ocomparaţie între reformatorii democrat-liberali şi Grupul de la Cluj, AdrianNăstase a simţit nevoia să posteze pe blogul personal materialul „Comisariisovietici de la Bruxelles şi maurii din PDL”.

„Mă refer la cei care încep să sepromoveze tot mai mult ca fiind «Grupul de la Bruxelles». Şi care, cu ajutorulprietenilor din presă, încearcă acum să pozeze în nişte cavaleri pe cai albicare vor să vină şi să ducă politica românească într-o direcţie doar de eiştiută. Îi cunoaşteţi foarte bine: Cristian Preda, Monica Macovei, TraianUgureanu.Sugerează o triadă politică,pe care o aseamănăGrupului de la Cluj, şivor să reiaacelaşi drum în încercarea lormimată de a forma o disidenţă”, îşi începe postarea fostul premier. Şi apoi continuă cu artileria grea. “Ideea căse pretind un grup politic este o absurditate. Nici unul nu are consistenţăideologică”, susţine Năstase. Urmează lovitura de graţie. “Fiecare a servit pe rândpe la alţi stăpâni, a acceptat pe rând mai multe direcţii. Unii ar spune căsunt mercenari, iar dacăam consideracăsunt şiremuneraţi, pentrumesajul lor,din bani europeni,suntem chiar aproape de definiţia din DEX a termenului”, subliniazăpreşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Mercenariilui Băsescu

Adrian Năstase arată că europarlamentarulCristian Preda l-a servit pe Emil Constantinescu, “a sărit de la dreapta lastânga”, iar legătura lui cu PDL este aproape similară cu cea a lui TheodorStolojan. Despre Monica Macovei scrie că a fost “procuror pentru Ceauşescu”,iar apoi “procuror” pentru Băsescu. Pe Traian Ungureanu îl vede dreptmercenarul de serviciu: “A trecut pe la Vântu, pe la BBC, iar acum a ajuns laPDL”. Următorul pe listă este Sever Voinescu, care “transmite public ce vreaTraian Băsescu” şi are rolul de o controla pe Roberta Anastase.

“Nu suntmai curaţi sau mai breji”

“Vreaudoar să arăt, celor care ar putea să se lase păcăliţi de aceşti oameni, că einu sunt cu nimic mai breji, cu nimic mai curaţi şi, mai ales, cu nimicmaimorali decât toţi cei care au renunţat la principii (prin dezertări înParlament sau altfel) pentru a-l servi pe Traian Băsescu. Nu avem de-aface cu un grup de gândire politică. Avem slujbaşi ai lui Băsescu, avem vocineoficiale şi oficiale în acelaşi timp ale Cotrocenilor, care încearcă să sedisocieze de restul partidului. De fapt, să-l disocieze pe Băsescu deguvernare. Am mai afirmat însă: nuexistă un PDL bun şi un PDL rău. Cei care au acceptat să meargăîn direcţia trasată de Băsescu sunt vinovaţi în egală măsură. Iar cei care îllinguşesc pe comandant şi acceptă orice acrobaţie doar pentru că le-a fostcerută din deal sunt la fel de vinovaţi ca şi el. Există o diferenţă poateîntre ei: aceea că unii şi-au luat singuri sinecurile,în timp cemembrii«grupului de la Bruxelles» le-au primit. Nu le-au câştigatprin munca în partid, ci prin munca în Palat”, subliniază Adrian Năstase.

“Se aratăpisica lui Boc şi BVB”

Fostul premier descifrează în mesajeletransmise de “grupul de la Bruxelles”, o distanţare a lui Traian Băsescu de Bocşi vechea gardă a PDL. “Ieşirile critice la rampă ale paşoptiştilor lui Băsescuprefaţează o posibilă strategie a acestuia de a se distanţa, probabil în toamnă,de PDL-ul de la guvernare. Nu ştiu dacă auexistat interese politice înspatele sondajului publicat de IPP. Nu ştiu dacă cineva a dorit să arate„pisici negre” altcuiva. Unii ar putea considera că un astfel de sondaj arputea justifica un anumit tip de decizii pe care Băsescu să le impună PDL-uluilui Boc, Videanu, Blaga, Berceanu”, precizează Năstase.

„Apropiat de garda veche din PDL”

EuroparlamentarulCristian Preda a declarat în exclusivitate pentru „Puterea” că Adrian Năstase asărit în apărarea vechii gărzi din PDL, deoarece are conexiuni cu aceasta.„Simt în timbrul vocii sale înrudirea cu garda veche din PDL, de altfel el esteunul dintre politicienii din garda veche a FSN-ului. Probabil că subteranele gândiriiîl apropie de persoane din PDL, care nu suportă gândirea de la Bruxelles. Suntconvins că Adrian Năstase s-ar înţelege din ochi cu cineva ca Radu Berceanu,Ioan Oltean sau alţii din garda veche a PDL, dar nu s-ar înţelege cu mine denici un fel. Suntem de pe două continente diferite”, a ţinut să precizezedemocrat-liberalul. Cristian Preda l-a ironizat pe Năstase, anunţându-l că laBruxelles sunt comisari europeni şi nu „sovietici”. „Sunt mirat că domnia sa nua aflat până în clipa de faţă că Uniunea Sovietică nu mai există şi că laBruxelles lucrează comisari europeni nu comisari sovietici. Ştiu că dânsul afost un suporter entuziast al încheierii tratatului cu URSS. Domnul AdrianNăstase ar fi bine să îl aibă în grijă pe Victor Ponta. Domnul Ponta areopţiuni ideologice neclare, o combinaţie de revendicare de la Che Guevara şiaspiraţii la o social-democraţie din 2010. Temporalitatea pune mari problemePSD-ului. Îl invit pe Adrian Năstase să se aplece cu grija binecunoscută asupradestinului discipolului său Victor Ponta”, a comentat Cristian Preda postarealui Adrian Năstase.

„Boc trebuie să plece”

Cristian Preda aprecizat că cererea sa, ca premierul Emil Boc să-şi dea demisia din frunteaGuvernului, nu a avut vreun ecou până în acest moment. „Se lucrează la reformăîn partid”, a glumit el. „12% pentru PDL este traducerea situaţiei pecare premierul Emil Boc o descria aseară, spunând că nu şi-a luat concediu înultimii doi ani. PDL şi Traian Băsescu plătesc menţinerea lui Emil Boc înfuncţie”, a scris pe blogul său europarlamentarul, după ce IPP a publicat unsondaj de opinie care situează PDL la cota 12%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine