2019-08-18 16:25

EXCLUSIV | Mini-mogulul portocaliu. Valentin Iliescu realizează producţii tv de sertar cu Stela şi Arşinel pentru vremea în care Realitatea şi Antena 3 vor fi închise | VEZI GALERIA FOTO

 |  19:08

Un ministru din Guvernul Boc a produs şi a moderat astă-varăpeste 30 de emisiuni de televiziune. Deocamdată, emisiunile nu au fost difuzatepe nici un post tv. Ele sunt păstrate la sertar pentru vremea în care - spuneministrul - televiziuni precum Realitatea TV şi Antena 3 vor fi închise. Numelepersonajului este Valentin Adrian Iliescu. Jurnaliştii din Vâlcea îi spun VAI.

Valentin Adrian Iliescu este ministru pentru relaţia cuParlamentul în Guvernul Boc. În timpul liber, e pasionat de televiziune. Din aprilieşi până în septembrie 2010, adică în vremea ministeriatului său (chiar dacă oparte era pe perioada vacanţei parlamentare), Iliescu şi-a umplut timpul realizândmai multe emisiuni de televiziune. N-aţi apucat încă să urmăriţi producţiile tvale ministrului pentru simplul motiv că acestea nu au fost încă difuzate penici un post de televiziune. Ministrul VAI se declară însă optimist. „Ăsta e unhobby al meu: îmi place televiziunea. Eu am o mare preţuire pentru artişti. Cânderam tânăr am vrut să dau la teatru, dar ai mei m-au convins şi m-am făcutinginer. Am fost însă membru fondator al grupului „Vouă” şi am păstrat relaţiifoarte bune cu ei. Oamenii simpli asta vor: programe de divertisment. Nu maisuport să mă uit la Realitata şi la Antena 3. O să vedeţi, în doi aniteleviziunile astea se vor închide. Nu că le închide cineva, ci pentru căoamenii vor avea alte aşteptări”. Ministrul Iliescu spune că e scârbit depolitică şi adaugă că, deşi e forţat prin natura lucrurilor să facă politică,el nu se uită la emisiuni tv cu şi despre politicieni. „Sunt intoxicat depolitică. Nici nu mă mai uit la posturile astea, mă uit doar la DiscoveryChannel”, spune Valentin Iliescu.

Cât despre pasiunea lui, televiziunea, ministrul Iliescususţine că a produs mai multe emisiuni de televiziune. Peste 30, dacă e să dămcrezare spuselor sale. „Din aprilie şi până în septembrie, că era vacanţăparlamentară, am făcut 10 emisiuni „Oameni de cinci stele”, care are vreo 80 deminute fiecare, cu nume grele: Sergiu Nicolaescu, Gheroghe Turda, StelaPopescu, Alexandru Arşinel etc. Am mai făcut 10 emisiuni „Cântecele românilor”,de 5-6 minute fiecare. Şi am mai făcut circa 10 emisiuni „Colţişor de România”,o emisiune cu locuri frumoase din ţara asta, în care eu sunt corealizator cuîncă doi prieteni. Nu fac bani din treaba asta. E o pasiune de-a mea”. Când eîntrebat despre difuzarea acestor producţii tv, Valentin Iliescu spune căemisiunile sunt păstrate „pentru o casă de producţie a unor prieteni” careintenţionează să deruleze mai multe proiecte media pe zona de sud a României.Un astfel de proiect include şi Televiziunea Etalon din Râmnicu Vâlcea, afirmăministrul. Presa locală din Vâlcea a furnizat recent informaţia că ministrulIliescu a cumpărat TV Etalon. Iată ce scria publicaţia Impact Real în data de19 septembrie 2010: „Ministrulpentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Adrian Iliescu, a perfectat preluareateleviziunii Etalon. Conform declaraţiilor sale, Iliescu pregăteşte relansareapostului tv începând cu 1 octombrie, alături de o echipă de jurnalişti tineri.În acelaşi timp, colegii de partid ai lui Valentin Iliescu se aşteaptă caacesta să declanşeze o serie de atacuri împotriva lor, în joc fiind postul depreşedinte al PDL Vâlcea, scos la «mezat» în perioada imediat următoare. Noulproprietar al TV Etalon susţine că vrea să facă din postul tv recentachiziţionat unul care să ofere o imagine reală a realităţii vâlcene. «Vreau caaceastă televiziune să fie una a cetăţeanului, să prezinte o imagine corectă aevenimentelor care se petrec în Vâlcea şi pe plan naţional. Nu are rost săfacem televiziuni aservite unui partid sau altuia. Vor fi făcute publice şiunele greşeli ale colegilor mei de partid sau chiar ale mele. Nu are rost săascundem gunoiul sub preş!», a precizat Valentin Iliescu. În noua grilă deprograme a postului vor fi cuprinse şi emisiuni de divertisment, până în acestmoment fiind cunoscute doar două nume mari ale scenei care vor modera acesteproducţii, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel”.

În discuţia cu redactorii ziarului „Puterea“, ministrulIliescu dezminte informaţia că ar fi cumpărat televiziunea vâlceană. „Nu. Edoar o simplă speculaţie. Mie îmi place foarte mult activitatea de televiziune.Eu doar fac pentru o casă de producţie nişte emisiuni. Cei care deţin casa deproducţie au proiecte pentru mai multe televiziuni din sudul ţării”. Lainsistenţele noastre, ministrul recunoaşte că a existat o intenţie de preluarea Televiziunii Etalon, dar lucrurile nu s-au concretizat. De altfel, tehnicvorbind, Valentin Iliescu nu prea avea cum să achiziţioneze o televiziune, fieea şi locală. Potrivit declaraţiei sale de avere, ministrul nu are ca venituridecât indemnizaţia sa de ministru, salariul soţiei de consilier la AVAS,respectiv chiria pe un aparlament din Bucureşti. Iar în conturile bancare decâtun depozit de 11.258 de euro, respectiv unul de 4.985 de lei. Cam puţin pentruachiziţionarea unei televiziuni...

Investitor în online

Valentin Iliescu nu este numai un iubitor de televiziune.Ca orice alt mogul care se respectă, ministrul este implicat mai mult sau maipuţin direct şi în alte activităţi de media. Potrivit Registrului Comerţului,fiica lui, Mădălina, a înfiinţat în anul 2006, pe când avea numai 21 de ani, unSRL cu denumirea Orange Team. Era vremea în care tatăl ei (fost membru PUNRîntre 1991 şi 1999 şi apoi fost membru PSD între 1999 şi 2003) venea la puterecu noul său partid - PDL - ca secretar de stat şi ulterior ministru. OrangeTeam SRL este firma care editează mai multe publicaţii pe online - BucureştiNews, Giurgiu News, Ilfov News, Călăraşi News, Orange TV şi Orange News. Pepagina de internet a Guvernului, la secţiunea CV, ministrul Iliescu se declarădirector al publicaţiei „Bucureşti News“, care, între altele, publică adeseacomunicatele instituţiei guvernamentale pe care o conduce.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-07Parerea ta...

DAN ORADEANUL
03 Oct 2010

Cica nu mai suporta realitatea si antena 3. dar nu te obliga nimeni!!!!!!!!!!!nici eu nu-i mai suport pe pedelei. si ei se vor inchide. sau parca nu era asa?! mda, mi-am amintit: vor fi inchisi!
ION13
04 Oct 2010

Autorul articolului are probleme cu gramatica:atentie la folosirea particulei"decat"!
VASILE
25 Noi 2011

MIni-mogulul, numit mai sus chiar a cumparat acea televiziune din valcea, dar nu se poate opr din mintit....asa ii e firea. Alea 30 de emisiuni realizate(care erau o minciuna, au fost vreo 10...) de catre casa aia de productie a unor prieteni de-ai lui, e tot a lui. Etalon Media Production se numeste. Daca are conturi bancare de doar 11 mii de euro, ma intreb cum dracu si-a cumparat atata echipament, a facut studiourile de la filaret si cum dracu ii creste chiar si burta aia pe zi ce trece....
DANY
24 Apr 2013

Aflati ca acest mini mogul mincinos care minte de cum deschide gura, a luat tv etalon o telwviziune pe care altii au muncit 19 ani sa o faca , si a lasat-o falimentara. Degeaba au mai ramas cativa inimosi acolo ca Iliescu i-a lasat de izbeliste si acum nu stie cum sa faca sa o vanda. Pacat de etalon tv. Poate Iliescu ne va contrazice in ceasul al12-lea si va avea grija de etalon. Apropo, sunt un fost colaborator.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray