2020-04-10 07:10

EXCLUSIV. Pentru că nu a primit mai nimic trădând PSD şi PNL, UNPR-ul lui Oprea vrea capul lui Emil Boc

 |  18:40
EXCLUSIV. Pentru că nu a primit mai nimic trădând PSD şi PNL, UNPR-ul lui Oprea vrea capul lui Emil Boc

Plecaţi de la PNL şiPSD pentru a ajunge la Palatul Victoria via UNPR mai mulţi parlamentari aipartidului lui Oprea îşi doresc ca premierul Emil Boc să-şi rupă gâtul şi să seajungă la restructurarea Guvernului pentru a prinde mai multe funcţii înExecutiv.

RemaniereaGuvernului, decisă exclusiv de către democrat-liberali fără a lua în considerare şi numele propuse departenerii de Coaliţie, i-a deranjat pe mai mulţi parlamentari de la UNPR carenu văd cu ochi buni noul Cabinet Boc V. “Au stins un incendiu, dar nu aurezolvat problema. Emil Boc a fost prins între preşedintele Traian Băsescu şifuria grupurilor parlamentare, motiv pentru care a acceptat orice fără să ia înconsiderare şi propunerile venite de la UNPR”, ne-au declarat lideri dinconducerea partidului lui Oprea. Aceştia au precizat că în perioada următoareva exista o mai mare atenţie în relaţia cu PDL, deoarece nu vor să piardă pemâna partenerilor de Coaliţie. “Vom fi mai atenţi ce votăm în Parlament. Le vomarăta că trebuie să ţină cont şi de părerea noastră. Este posibil să facem unpas în lateral, pentru că la alegerile din 2012 fiecare va merge pe drumulsău”, au subliniat sursele citate. Vicepreşedintele Cristian Diaconescu aarătat şi el că nemulţumirile din UNPR sunt reale, în condiţiile în care maimulţi lideri aşteptau să fie sunaţi de către premier. “Domnul Boc nu a avutnevoie de expertiza nimănui din partidul nostru”, a explicatdiplomatic fostul ministru de externe frustrarea existentă în partidul luiGabriel Oprea. “Sunt probleme şi în teritoriu, acolo unde oamenii susţinuţi deUNPR nu sunt numiţi în deconcentrate”, s-au plâns locotenenţii lui Oprea.

Mihăilescu anunţă restructurarea Guvernului

Mai experimentat înale politicii fostul pesedist Şerban Mihăilescu a încercat să stingăînflăcărarea colegilor de partid. “La această remaniere UNPR nu trebuia săprimească nici un minister în plus. S-a schimbat om pe om, iar toţi miniştriînlocuiţi au fost de la PDL. Este posibil să avem o discuţie în privinţaministerelor cu ocazia restructurării Guvernului”, ne-a declarat Mihăilescu. Variantaunui Executiv suplu a fost lansată de Elena Udrea, care a vorbit desprereducerea numărului de ministere la opt. “Vor mai exista schimbări în structuraGuvernului până la finele anului”, a adăugat liderul UNPR.

Marian Sârbu scos pe tuşă

Preşedintele UNPR,Marian Sârbu, vehiculat ca posibil ministru al muncii, a ratat aceastăoportunitate din cauza problemelor de sănătate. Colegii lui Sârbu ne-audezvăluit că acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale la stomac, fiindbănuit de cancer. “Câteva luni va avea un program mai lejer pentru a se recupera.Nu putea prelua Ministerul Muncii în aceste condiţii. Dacă nu existau acesteprobleme era dorit la Palatul Victoria”, au subliniat surse din conducereaUNPR.

Berceanu pune gaz pe foc

Uneperiştii sunt însăextrem de supăraţi pe fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, care aafirmat, imediat după remaniere, că “UNPR este o adunătură de găini venitedin toate coteţele, cu un cocoş care nu le poate satisface”. “Radu Berceanu apierdut din cauza acestei declaraţii voturile senatorilor UNPR dacă îşi doreştefuncţia de vicepreşedinte al Senatului”, au ameninţat oamenii din partidul luiOprea. “Să vedem dacă PDL va decide să îl propună pe Berceanu pentru funcţie şiapoi vom lua o decizie în cadrul grupului”, a adăugat Şerban Mihăilescu.

Cine se visa ministru

Numele lui CristianDiaconescu a fost vehiculat după plecarea din PSD pentru portofoliul justiţieişi cel de externe. Diaconescu a declarat că nu va respinge o astfel de ofertă,deoarece este un profesionist.

Fostul pesedist ValeriuSteriu a fost în cărţi pentru Ministerul Agriculturii, dar a pierdut bătălia cudemocrat-liberalul Valeriu Tabără. Pentru acelaşi minister a fost nominalizatde către UNPR şi secretarul de stat Adrian Rădulescu.

Pentru MinisterulSănătăţii, cei de la UNPR l-au propus pe vicepreşedintele Liviu Câmpanu,ex-PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-30Parerea ta...

CRISTACHE
06 Sep 2010

Sunt multi membri UNPR care ar fi putu ocupa cu succes functiile de ministru. Sunt oameni responsabili. Boc a ales, ca de obicei, cu orice numai cu capul nu. Asta este. . . Unde nu-i cap, vai de picioare. Incet-incet se strange latul in jurul gatului. Si atunci va realiza ca UNPR-istii ar fi facut treaba buna daca i-ar fi lasat sa-si puna in aplicare proiectele.
GEORGIAN
06 Sep 2010

Desi aveau mai multe de spus daca Boc alegea din propunerile UNPR pentru functiile de ministrii, alegerile lui Boc vin oarecum in ajutorul unpr-istilor pentru ca presiunea cea mare ramane tot pe PDL
PETRICA
07 Sep 2010

Boc va cadea atunci cand va fi oportuna caderea sa, si o stiu si cei de la UNPR. Cum spunea cineva „inca mai poate incasa”. S-ar putea sa avem surpriza ca in locul lui Geoana sa avem un unpr-ist la conducerea senatului, poate chiar Diaconescu, iar experienta acestuia va ajuta mai mult Romania decat a facut-o Geoana
COSTI56
07 Sep 2010

Desi nu imi e drag, la faza asta Oprea are dreptate. Adica cu ce sunt mai buni cei de la pdl fata de cei de la unpr, de tot de la ei au pus inlocuitorii remaniatilor. La procentele care le reprezinta in parlament, unpr-ul trebuia sa mai primeasca cel putin un minister. La's ca vede el Boc acusica, la motiune, ce greseala a facut.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine