2019-12-13 04:16

EXCLUSIV. Sever Voinescu: “Mă gândesc să candidez pentru şefia PDL”. Războiul Blaga-Udrea va stabili câştigătorul la Congresul democrat-liberalilor

 |  20:11
EXCLUSIV. Sever Voinescu: “Mă gândesc să candidez pentru şefia PDL”. Războiul Blaga-Udrea va stabili câştigătorul la Congresul democrat-liberalilor

Deputatul Sever Voinescu a declaratîn exclusivitate pentru “Puterea” că intenţionează să se înscrie în cursapentru funcţia de preşedinte al democrat-liberalilor. În războiul pentrusupremaţie, tabăra Udrea l-a împins în faţă pe Gheorghe Falcă, în timp ce dintabăra Blaga s-a vehiculat numele lui Adriean Videanu. Un alt candidatmenţionat este ministrul de externe Teodor Baconschi.

“Sper ca la Congresul PDL să fie celpuţin doi candidaţi înscrişi pentru funcţia de preşedinte. Cu cât competiţiaeste mai vastă, cu atât va fi mai bine pentru partid. Momentan, nu înclin nicipentru Gheorghe Falcă, nici pentru Vasile Blaga. Eu înclin spre un al treilea”,a declarat în exclusivitate pentru “Puterea”, Sever Voinescu. Întrebat directdacă intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al PDL, deputatula oferit următorul răspuns: “Mă gândesc să candidez pentru o funcţie deconducere în PDL. Da, mă gândesc să candidez şi pentru funcţia de preşedinte alPDL”. Sever Voinescu ar reprezenta o soluţie şi pentru tabăra Udrea, dupăce numele primarului Aradului, Gheorghe Falcă, a fost contestat. Cristian Predaşi Monica Macovei nu s-au declarat foarte încântaţi de candidatura lui Falcă,mai ales că acesta are un dosar penal. În această situaţie, Falcă ar urma săcandideze pentru funcţia de secretar general, lăsând locul unei imagini maicurate în fruntea partidului. Sever Voinescu a fost menţionat de câteva ori îndiscursurile publice de către Traian Băsescu drept un posibil candidat al PDL pentrufuncţia de preşedinte. Surse democrat-liberale ne-au declarat că, până lafinele anului, Elena Udrea va anunţa care este candidatul pe care îl susţinepentru preşedinţia PDL. „Grupul de la Bruxelles”, intrat într-un oarecare conde umbră în ultima perioadă, a început să reapară cu mesaje prin care se cereschimbarea imaginii PDL. Cristian Preda a lăsat de înţeles că este la rândullui interesat să candideze pentru o funcţie în viitoarea structură de conducerea democrat-liberalilor.

Răspunsul „Buldogului”

Jocurile extrem de vii dintabăra ministrului dezvoltării au fost contraatacate din timp de Vasile Blaga.Adversitatea dintre cei doi este cunoscută în partid, fostul ministru de internearătându-şi disponibilitatea să candideze pentru funcţia de preşedinte al PDL,dacă „lucrurile se tensionează în interior”. Avertismentul lui Blaga a fostunul direct, arătând că nu este dispus să cedeze fără luptă poziţia de puterepe care o deţine în partid. Din tabăra Blaga, numele vehiculate pentru funcţiade preşedinte ale PDL sunt cele ale lui Adriean Videanu şi Teodor Baconschi. Dreptvariantă de rezervă este luat în calcul şi actualul premier, Emil Boc. Dupăplecarea de la Palatul Victoria, Videanu s-a mutat cu bagaje şi arme în sediuldin Modrogan pentru a stabili strategia ce trebuie urmată. Dacă nu va candidapentru şefia PDL, Blaga intenţionează să-şi menţină funcţia de secretargeneral. Războiul Udrea – Blaga de la Congresul PDL urmează să stabilească astfelnumele viitorului lider al democrat-liberalilor. Candidatura lui TeodorBaconschi este creditată cu şanse mici de cei din PDL, ea urmând să aibă viitordoar dacă cele două tabere vor accepta o soluţie de compromis, care să nu ducăla scindări în rândul democrat-liberalilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray