2020-03-30 14:25

EXCLUSIV. Un nou pachet de măsuri anticriză, gândit la sediul PDL, va fi anunţat luni de Guvern. Planul C pentru redresarea economiei

 |  19:31
EXCLUSIV. Un nou pachet de măsuri anticriză, gândit la sediul PDL, va fi anunţat luni de Guvern. Planul C pentru redresarea economiei

Un grup de parlamentari economişti din arcul guvernamentallucrează în secret la Planul C de măsuri pentru redresarea economiei, măsuri cevor fi prezentate luni în şedinţa de Coaliţie de unde vor pleca spre Guvern.Printre acestea se numără deducerea cu până la 50% din TVA pentru materialelede construcţii şi compensarea taxelor şi impozitelor pentru agenţii economicicu TVA- pe care o au de încasat.

Pentru a mai tempera răbufnirile parlamentarilor PDLdin şedinţele de partid, nemulţumiţi că nu au fost consultaţi de Guvern cânds-au luat măsurile de austeritate, premierul Boc a permis crearea unui grup delucru format din specialişti din partidele care susţin guvernarea care săîntocmească o listă de propuneri pentru relansarea economiei. Grupul de lucru aavut prima întâlnire miercuri şi este condus de preşedintele Comisiei pentruadministraţie publică de la Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu, iar din el facparte parlamentari ai PDL, UNPR, UDMR şi minorităţi, printre care se numără GheorgheIalomiţianu şi Adrian Niţu (deputaţi PDL), Varujan Pambuccian, liderul grupuluiminorităţilor naţionale şi Mircea Coşea din partea UNPR. Şi deputatul PDL SeverVoinescu face parte din această comisie, aşa cum chiar el a precizat îninterviul acordat ieri ziarului “Puterea”. Proiectul se află sub embargou pânăluni când va fi prezentat în şedinţa de Coaliţie, iar până sâmbătă mai pot fifăcute propuneri prin e-mail. Cu toate acestea, “Puterea” a reuşit să afle celemai importante propuneri pe care parlamentarii din comisie le-au făcut şi careau şanse mari să fie adoptate de Guvern.

Propunerile

Deputatul PDL, secretar al Comisiei de buget-finanţe, AdrianNiţu, ne-a declarat că printre propunerile care au fost făcute se numără aceeaca la înfiinţarea unor firme care au capital între 200.000 şi 500.000 de euro şiminimum 25 de locuri de muncă să primească scutire pe profitul reinvestit timpde 5 ani cu condiţia să menţină cele 25 de locuri de muncă.

Altă propunere este compensarea taxelor şi impozitelorpentru agenţii economici cu TVA pe careîl au de recuperat. Mai exact, din TVA -ul pe care îl au de primit firmele săfie scăzute taxele şi impozitele pe care le datorează statului. Penalităţile deîntârziere ar urma să fie lichidate în momentul când se face cererea decompensare.

O altă propunere este modificarea legii Holdinguluiastfel încât să le fie oferite acestora diverse facilităţi în funcţie destructura capitalului lor. Vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe,democrat-liberalul Gheorghe Ialomiţianu a avut şi el nişte propuneri printrecare eliminarea impozitului forfetar. “Despre această propunere am discutat cuministrul finanţelor Sebastian Vlădescu”, a declarat pentru “Puterea”Ialomiţianu.

O altă propunere pe care a făcut-o este deducereapentru persoanele fizice a cheltuielilor pentru repararea casei. “Adică, cei careîşi fac reparaţii la casă depun documentele necesare la Fisc, iar acesta lereturnează o parte din impozit”, a arătat deputatul PDL. Reprezentantul UNPR, MirceaCoşea, ne-a spus că măsurile propuse sunt o “încercare de a spori veniturile labuget şi o încercare de încurajare a mediului de afaceri din România”. Înprimul rand, este problema TVA-ului. “Pentru a stimula activitatea deconstrucţii şi mai ales de reabilitare şi modernizare a construcţiilor care săreducă pericolul de inundaţii şi de cutremur, s-a propus o deducere din TVA,între 10 şi 50%, la materialele achiziţionate pentru aceste activităţi”, a spusCoşea. El a adăugat că prin această deducere se încearcă încurajarea sectoruluide construcţii care pune în mişcare şi alte ramuri ale economiei şi creeazălocuri de muncă, iar ea se adresează atât firmelor din domeniu, cât şipersoanelor fizice. Şi Mircea Coşea a vorbit despre modificarea legii Holdingului,astfel încât “acest fenomen de holding să fie încurajat, pentru că este otendinţă modernă şi poate să contribuie la crearea unui plus de valoareadăugată”. O figură aparte în acest grup o face Varujan Pambuccian care şi-amenţinut propunerile făcute acum două săptămâni printr-o scrisoare adresatăpremierului Emil Boc şi care “cuprind modificări structurale foarte mari”.Printre acestea se află vânzarea pe piaţa internaţională a datoriilor pe carele are de încasat România, retragerea statului din companiile în care esteacţionar minoritar în cel mult un an, privatizarea unui număr cât mai mare alserviciilor furnizate de stat printre care colectarea de impozite, sănătatea şiînvăţământul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-12Parerea ta...

MARTY
02 Iul 2010

si bineinteles BNR si gasca de " bancheri " care isi face veacul acolo si care reprezinta interesele grupurilor bancare internationale si nu ale ROMANIEI. lazea stie el ce a facut in '99 cu bancile romanesti...
PISCEKY
02 Iul 2010

de mult timp tot sper sa vb cineva cu ovidiu grecea,sa-l invite la vreo televiziune sau macar sa-i ia vreun interviu!nu vb nimeni si nu inteaba nimeni.nu prea inteleg de ce?sa fiu mai exact ,domnia sa (ovidiu grecea)vb des despre isarescu si gasca de la banca nationala,despre ce si cum ar cam fi pe acolo!drept urmare adrian nastase l-a indepartat de la conducerea corpului de control si mai ales l-a trecut pe linie moarta!sper sa in invite cineva,undeva!
GEORGETA
03 Iul 2010

astia tot mai dau pe goarna cate un plan, dar ce vor face cand vor termina literele alfabetului? la vor da numere ca sunt mai multe, poate la +infinit va iesi ro din criza. eu zic sa va duceti acasa sa va vedeti da averi; mancati-le sanatosi cat mai puteti!
VLAD.ADRIAN
04 Iul 2010

Pachetul de masuri anticriza trebuie pus in aplicare pentru a scapa odata de mocirla in care ne-au bagat cei din PSD!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine