2020-08-07 21:35

Există viaţă şi după alegeri pentru PDL

 |  19:08
Există viaţă şi după alegeri pentru PDL

Democrat-liberalii care nu au mai câştigat mandate de senator sau deputat sunt nevoiţi să se reorienteze către vechile profesii sau alte activităţi, întrucât nu vor mai beneficia de indemnizaţiile de parlamentar, nici de decontări sau diurne. Astfel, în timp ce unii dintre ei ne-au declarat că vor câştiga bani din avocatură sau învăţământ, alţii îşi vor deschide firme de consulatanţă sau se vor întoarce la meseriile lor de bază.

Daniel Buda, deputat de Cluj în 2008-2012, nu a mai câştigat un mandat în urma alegerilor de pe 9 decembrie, chiar dacă organizaţia de Cluj a avut cel mai bun scor ARD pe ţară.

Buda: Bani din avocatură şi învăţământ

Daniel Buda a precizat pentru PUTEREA ce planuri are pentru viitor şi a explicat din ce îşi va câştiga existenţa: „Eu am cheltuit şi am pierdut bani în politică, nu am câştigat. Am o meserie la bază. Sunt avocat, sunt cadru univesitar, desfăşor şi activităţi notariale. O să am din ce trăi”, a spus râzând Buda. El a adăugat că va rămâne în politică: „O să rămân în politică, în funtea organizaţiei PDL Cluj, iar apoi cu Petru Călian şi alţi membri din oragnizaţie, vom conslida organizaţia”.

Întrebat dacă crede că Blaga trebuie să demisioneze din fruntea PDL, în urma rezultatului slab de la parlamentare, Buda a replicat: „Orice discuţie pe tema demisiilor din PDL va fi purtată în forurile partidului. Nu  vreau să mă pronunţ în public pe tema asta”.

Sulfina Barbu: O iau de la zero

Sulfina Barbu, deputat PDL de Bucureşti până acum, nu a mai luat un alt mandat pe 9 decembrie. Ea a declarat că se va orienta către domeniul privat, către firme de consultanţă: „Deja ştiu ce o să fac. O iau de la zero, mă duc în domeniul privat, o să îmi înfiinţez o firmă de consultanţă pe proiecte de protecţia mediului. Este domeniul în care eu am mai activat, iar pregătirea mea profesională de inginer geofizician îmi asigură pregătirea necesară. Am mai activat în domeniu şi până să fiu ministru, în 2009. Pe perioada portofoliului, mi-am suspendat activitatea,  voi reveni acum”.

În schimb, Barbu a precizat că va rămâne vicepreşedinte PDL şi prim-vicepreşedinte PDL sector 3: „Pe lângă activitatea profesională, o să îmi păstrez funcţiile din partid. Sigur, o să vedem ce se va discuta vineri la  Convenţia Naţională”.

Trăşculescu, inginer la bază

Alin Trăşculescu, cel care a scăpat deocamdată de închisoare, fiind cercetat în libertate, şi-a dat demisia din funcţia de deputat, după ce a fost acuzat că a primit mită pentru a-şi finanţa campania electorală. Trăşculescu a candidat din nou pentru un mandat de deputat, dar independent, întrucât Vasile Blaga i-a cerut să nu mai folosească însemnele ARD, dar nu a mai obţinut un alt mandat. Trăşculescu a precizat pentru PUTEREA ce activităţi va desfăşura: „Eu am intrat în politică în 2008, iar până atunci am avut o profesie, la care mă pot întoarce oricând. Am fost până în 2008 director la Reprezentanţa Vrancea la Registrul Auto Român, mă pot întoarce oricând, şi în plus, am la bază o meserie de inginer. Am soluţii. Am avut în administrare diverse societăţi”, a mai spus fostul deputat. 

Carmen Axenie, deputat de Galaţi în legislatura 2008-2012, nu a mai obţinut un mandat de parlamentar pe 9 decembrie. Aceasta a declarat pentru PUTEREA că se va reîntoarce la meseria ei de avocat, dar va continua să îşi desfăşoare şi activitatea în politică: „Eu nu mi-am închis cabinetul de avocatură. O să revin în avocatură. O să fie greu, că trebuie să îmi fac iar un portofoliu de clienţi, dar sper să mă descurc”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz