2020-02-28 12:19

Existenţa OZN-urilor, ascunsă de Churchill şi Eisenhower

 |  16:58
Existenţa OZN-urilor, ascunsă de Churchill şi Eisenhower

WinstonChurchill şi Dwight Eisenhower au decis să ţină secretă existenţa OZN-urilortimp de cel puţin 50 de ani, de teamă că descoperirea ar crea panică în rândulpublicului şi ar putea zdruncina credinţa oamenilor în Dumnezeu. Documente date publicităţii de ArhiveleNaţionale din Marea Britanie conţin zeci de mărturii, schiţe şi procese-verbaleclasificate, despre întâlniri cu astfel de obiecte misterioase, care au avutloc pe teritoriul acestei ţări.

PotrivitDaily Mail, se pare că incidentul care ar fi dovedit existenţa OZN-urilor s-apetrecut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Atunci, o aeronavămilitară care zbura în apropiere de coasta MariiBritanii s-a întâlnit cu un obiect zburător neidentificat. Era vorba despre unobiect metalic care zbura pe aceeaşi traiectorie cu aeronava şi care aaccelerat la un moment dat şi a dispărut. Armata britanică nu a putut săidentifice obiectul, ceea ce a provocat îngrijorare şi de partea americană.Informaţiilor din Arhivele Naţionale, referitoare la "obiecte spaţialeneidentificate", li se adaugă şi o scrisoare care arată că WinstonChurchill a ordonat ca întâlnirea în cauză să fie ţinută secretă timp de 50 deani, pentru a nu crea "panică în rândul maselor". Churchill se temea,de asemenea, că astfel de incidente ar fi zdruncinat credinţele religioase aleoamenilor. Autorul neidentificat al scrisorii spune că bunicul său a asistat întimpul războiului la o întâlnire între fostul premier britanic WinstonChurchill şi fostul general american Dwight Eisenhower, în timpul căreia ceidoi şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acest incident şi au decissă-lpăstreze secret.

Documentelemai arată şi faptul că guvernul britanic lua foarte în serios ameninţareareprezentată de OZN-uri în anii '50. De aceea, şefii serviciilor de informaţiise întâlneau regulat să discute această problemă. În 1957, comitetul desecuritate al Marii Britanii primea, în medie, cel puţin un raport detaliat pesăptămână care relata despre zărirea unui OZN.

Unelecazuri în care pe cerul britanic au fost văzute obiecte misterioase au primitexplicaţii raţionale, cum ar fi meteoriţii care ard în atmosferă, dar multealte dosare rămân nerezolvate.

Undocument datat 1997 conţine relatări despre "explozii sonice" şi oprăbuşire misterioasă a unui avion, care a avut loc în nordul Angliei. Nu afost găsită însă nici o epavă a aeronavei, în ciuda operaţiunilor de căutare.

Unalt incident se referă laun "ONZ negru, în formă de triunghi"care a fost zăritla sfârşitul anilor '90, în Kent.

Într-uncaz înregistrat în 1995, căpitanul unui avion care se apropia de aeroportuldinManchester a raportat că era cât pe ce să se ciocnească de un"obiect neidentificat". Un martor de la sol a depus separat omărturie - o schiţă pe care a făcut-o - după ce a văzut un OZN "de20de ori mai mare decâtun teren defotbal". Ancheta care a fostdeschisă nu a reuşit să identifice obiectul.

PotrivitBBC, documentele arată că relatările despre OZN-uri au atins apogeul în 1996,când serialul "Dosarele X" era foarte popular. Astfel, au fost peste600 de “semnalări” în 1996, comparativ cu o medie de 240 în cei cinci anianteriori.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine