2020-02-17 23:36

Expulzarea romilor, un exemplu de urmat

 |  15:36
Expulzarea romilor, un exemplu de urmat

Partidulitalian Liga Nordului, principalul aliat al lui Silvio Berlusconi, a apreciatcă politica adoptată de preşedintele francez Nicolas Sarkozy privind romii este"linia corectă de urmat" şi ar trebui să servească drept exempluItaliei, relatează Le Figaro.

"Credcă linia adoptată de Franţa în ceea ce priveşte repatrierea romilor este liniacorectă de urmat", a declarat Claudio d'Amico, deputat din Liga Nordului,un partid populist care face parte din coaliţia guvernamentală a luiBerlusconi. "Sper că Italia va urma şi ea acest mod de a acţiona. Trebuiesă intervenim cât mai repede, încondiţiile în care există riscul ca romiiexpulzaţi din Franţa să se îndrepte imediat spre Italia", a adăugat el.

"Trebuietransmis un semnal puternic pentru a evita să se întâmple acest lucru", aafirmat oficialul. "Să le fie clar tuturor, romi sau nu, că în ţaranoastră, cei care trăiesc din furt şi din încălcarea legii nu sunt toleraţi şinu trebuie să mai pună piciorul pe teritoriul nostru", a subliniat el.

Romiisunt în centrul dezbaterilor privind securitatea şi imigraţia în Italia. Îniulie 2008, Roma a început un recensământ al locuitorilor din taberele de romi.

Politica faţă de romi s-a înăsprit după cazullui Romulus Mailat, românul de etnie romă care a ucis cu brutalitate o femeie la Roma, în octombrie 2007.

Franţaa trimis joi la Bucureştiaproximativ 90 de romi, primele expulzări după ce preşedintele Nicolas Sarkozya anunţat măsuri de securitate vizând această minoritate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine