2020-05-27 03:32

Fără dezbatere în Parlament. Guvernul își ASUMĂ răspunderea pentru Legea Bugetului

 |  19:19
Fără dezbatere în Parlament. Guvernul își ASUMĂ răspunderea pentru Legea Bugetului

Premierul Ludovic Orban a anunțat în debutul ședinței de guvern că executivul își va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat, legea asigurărilor sociale de stat și pe modificarea OUG 114. Orban a subliniat că o dezbatere în Parlament ar genera întârzierea bugetului.

”Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat și legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia romanească. Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă și indispensabilă pentru atingerea obiectivului fundamental pe care-l avem, și anume acela de a reuși pană în data de 31 decembrie să oferim României și românilor un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realitățile economice și să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme, fiecărei autorități locale să știe la ce să se aștepte pentru anul 2020 din partea legii bugetului de stat", a declarat Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern.

"După cum arată programul, este foarte dificil ca, printr-o dezbatere normală în Parlament, să putem să finalizăm bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat în termenul pe care ni l-am stabilit. Angajarea răspunderii va permite fiecărui parlamentar și fiecărui grup parlamentar să prezinte amendamente la proiectul de lege al bugetului de stat și la proiectul de lege al bugetului asigurărilor sociale de stat. Vă spun de acuma, domnilor miniștri, va trebui să analizăm cu mare atenție fiecare amendament și orice amendament care poate genera efecte favorabile pentru un domeniu de activitate sau pentru economia în ansamblu, de acuma vă anunț că am deschiderea de a-l ține cont și de a amenda proiectele de lege în funcție de amendamentele bine intenționate care, într-adevăr, să poată să genereze efecte benefice", a adăugat premierul.

Proiectul de buget pe anul 2020 este construit pe o creştere economică de 4,1%, un deficit bugetar de 3,59% şi o rată medie a inflaţiei de 3,1%, potrivit Raportului privind situaţia macroeconomică pe anul 2020 şi proiecţia acesteia pe anii 2021-2023, publicat marţi dimineaţa pe site-ul MFP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine