2020-02-17 15:32

Fidel Castro îşi reconsideră acţiunile politice

 |  18:14
Fidel Castro îşi reconsideră acţiunile politice

Fidel Castro a pus sub semnul întrebării propriileacţiuni din perioada crizei rachetelor cubaneze din 1962 şi l-a criticat peliderul Iranian, acuzându-l de antismetism pentru că a negat Holocaustul, titreazăBBC News online.

Într-o discuţie cu Jeffrey Goldberg,jurnalist la publicaţia The Atlantic, pe care l-a invitat personal în Cuba,Castro a surprins prin declaraţii neaşteptate. Goldberg l-a întrebat desprepoziţia sa în perioada crizei rachetelor cubaneze din 1962, dacă şi acum estede părere că sovieticii ar fi trebuit să bombardeze SUA. "După ce am văzutceea ce am văzut şi ştiu ceea ce ştiu acum, nu a meritat", a răspunsCastro.

Deasemenea, Fidel Castro, un cunoscut şi aprig critic al Israeului în trecut, l-a mustrat pe preşedintele iranian MahmoudAhmadinejad pentru atitudinea sa antisemită. Fostul lider cubanez a spus căIranul ar putea să facă paşi în direcţia păcii prin acceptarea istorieiantisemite şi încercarea de a înţelege de ce israelienii se tem pentrusiguranţa lor. “Nu cred că au existat persoanemai calomniate decât evreii. Nici măcar musulmanii”, ar fi spusCastro, potrivit jurnaliştilor de la The Atlantic. Potirvit acestuia, Iranultrebuie să înţeleagă că evreii au fost alungaţi de pe teritoriul lor şipersecutaţi în întreaga lume drept cei care l-au ucis pe Dumnezeu. Castro a maispus că înţelege temerile iranienilor în legătură cu o agresiuneisraeliano-americană şi că nu crede că sancţiunile şi ameninţările vor faceIranulsă renunţe la eforturile de dezvoltare a armelor nucleare.

Înultimele luni, la patru ani de la retragerea din 2006, Fidel Castro şi-a reluatapariţiile publice, în care subliniază iminenţa şi riscul unui război nuclearmondial în cazul în care Israelul şi Statele Unite vor ataca Iranul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine