2020-08-10 19:42

FIFOR acuză Opoziția de FAKE NEWS: „Datoria țării nu a crescut cu 100 de miliarde, ci doar cu 54 de miliarde, şi nu de EURO, ci de LEI!”

 |  13:16
FIFOR acuză Opoziția de FAKE NEWS: „Datoria țării nu a crescut cu 100 de miliarde, ci doar cu 54 de miliarde, şi nu de EURO, ci de LEI!”

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a acuzat, duminică, un fake news despre datoria ţării, acuzând Opoziţia că vorbeşte despre o datorie de o sută de miliarde de euro, când, de fapt, datoria, ar fi de 54 de miliarde de lei.

„Astăzi, despre fake news şi dezinformare ridicate la rang de politică naţională... Reproşează unii guvernării PSD că ar fi crescut datoria ţării la peste 100 miliarde euro. Este o mare minciună a Opoziţiei! Nu e mai mult, ci e mai puţin. Şi nu e mai rău, ci e mult mai bine! Acuzaţia este falsă. Valoarea datoriei guvernamentale nu a crescut cu 100 de miliarde, ci doar cu 54 miliarde şi nu de EURO, ci de LEI”, a scris, duminică, pe Facebook, Mihai Fifor.

Acesta susţine că, faţă de 2016, există o creştere a PIB cu 266 miliarde de lei, cu mult mai mult decât datoria.

„În 3 ani de guvernare, am crescut PIB mai mult decât în 7 ani înainte de venirea noastră la conducerea ţării! Faţă de Guvernul Cioloş, datoria a scăzut ca pondere în PIB de la 37,3%, la 35,1%. Asta contează cel mai mult! E capacitatea ţării de a returna datoria. Un bun economist nu va întreba care e valoarea datoriei, ci cât reprezintă în PIB. Noi suntem mult mai jos de 60%, pragul considerat acceptabil în UE, în condiţiile în care jumătate din statele Uniunii îl depăşesc”, mai scrie Mihai Fifor.

Secretarul general al PSD susţine, de asemenea, că structura datoriei s-a îmbunătăţit considerabil.

Datoria externă totală a României a crescut cu 4,254 miliarde euro în primele 6 luni, la 103,671 miliarde euro, potrivit datelor publicate, în august, de Banca Naţională a României (BNR). În această perioadă, datoria publică a crescut cu peste 3,2 miliarde euro, la 37,982 miliarde euro, o creştere de 9,26%.

În 31 decembrie 2018, datoria externă totală era de 99,417 miliarde euro, potrivit datelor BNR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-29Parerea ta...

IURES
29 Sep 2019

Datoria a crescut datorita voua marii ,,patrioti'' turnatori cum este Petrov care a facut in 2014 cel mai mare imprumut din istoria tarii bani dati la bancherii austrieci pentru ca ne au santajat deoarece a avut pe cine ,pe Petrov betivul 30 DE miliarde de euro ,nu de leiApoi acest domn ,,mare patriot ,mare om ,mare roman alogen care a mai facut si el cu Ciolosul lui ,cu guvernul ,,mau '' zero imprumut de 10 miliarde euro dati pe arme vechi Lumea stie ,nu este proasta sa asculte minciunile voastre
DEZINTEGRAREA PSD-LUI
29 Sep 2019

La sărbătorile electorale mulțimea devine din ce în ce mai mare. Johannis primul pe lista, primul și favoritul poporului roman.
DESTEPT
29 Sep 2019

Asa sa ii ajute dumnezeu , in toate
LUMEA POLITICA
30 Sep 2019

Eugen Orlando Teodorovici a luat-o razna „I-se pare că e buricul pământului. A sperat până în ultimul moment că candidează el în locul lui Dăncilă. Nu i-a ieșit, moare de nervi. ” spune Loredana Constantin despre iubitul ei Eugen Orlando Teodorovici.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz