2019-07-24 10:29

Firea: Am transmis în CEx un mesaj de ÎNGRIJORARE a CE, din partea Corinei Creţu. Carmen Dan, vinovată pentru violenţele din 10 AUGUST

 |  17:56
Firea: Am transmis în CEx un mesaj de ÎNGRIJORARE a CE, din partea Corinei Creţu. Carmen Dan, vinovată pentru violenţele din 10 AUGUST

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) de la Neptun, că le-a transmis colegilor săi un mesaj al comisarului european Corina Creţu, care i-a spus că comisarii europeni şi preşedintele CE Jean-Claude Juncker sunt îngrijoraţi pentru situaţia din România şi pentru ceea ce s-a întâmplat în 10 august. Ea a afirmat că, în contextul în care a transmis îngrijorările de la Bruxelles şi faptul că în 18 septembrie preşedintele CE va transmite un mesaj în acest sens, a spus în şedinţa PSD că pentru violenţele din Piaţa Victoriei o vină o poartă ministrul Carmen Dan, care a încercat să paseze răspunderea prefectului, "salvând practic imaginea publică a domnului preşedinte Dragnea, care a propus-o".

"Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Creţu, care mi-a relatat o discuţie cu preşedintele CE, Junker, şi cu comisarii europeni, care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia politică din Români, că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august nu este apreciat de celelalte state europene. Intervenţia jandarmilor a fost corectă până la un punct, adică apărarea sediului Guvernului. Nu au fost de acord că manifestanţi care nu au fost violenţi au suportat gazele lacrimogene care s-au dat în piaţă, au spus că erau de ajuns alte măsuri mai blânde, adică extragerea protestatarilor violenţi. Doamna comisar mi-a dat voie să transmit în CEx aceste îngrijorări şi faptul că e posibil ca în 18 septembrie, când domnul Junker va lua cuvântul, să facă referire la protestele din 10 august. Nu este o situaţie confortabilă pentru ţara noastră, nu e uşor să vedem cum se transmite pe plan extern o percepţie negativă despre ţara noastră", a declarat Firea la finalul CExN.

Ea a afirmat că în acest context a subliniat că pentru ceea ce s-a întâmplat în 10 august vina o poartă ministrul Carmen Dan, care a încercat să dea vina pe prefect, "salvând practic imaginea publică a domnului preşedinte Dragnea, care a propus-o".

De asemenea, Firea i-a adus acuzaţii grave lui Carmen Dan.

"Ştiu din cele pe care le-am observat că doamna Dan se consultă pe anumite subiecte cu domnul preşedinte, plus că domnul preşedinte Dragnea a propus-o ca ministru pe doamna Dan. Eu am spus doar că suntem într-un impas. este păcat să pierdem toţi ca ţară. Eu în continuare rămân membru PSD, sunt primar general, sunt aleasă de cei care m-au votat şi am o responsabilitate în plus. Nu e uşor să vezi că se întâmplă lupte de stradă, violenţe. Din neferice, au fost două tunuri cu apă care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze. Acum este o altă prob, că doamna ministru nu a răspuns deloc celor spuse de mine. A venit cu nişte xeroxuri, discuţii pe whatsapp, mesaje printate, nişte discuţii personale către doamna prefect şi domni din Ministerul de interne, discuţii despre proteste, acţiuni. Am întrebat-o dacă ne spionează. Are o problemă personală cu mine şi cu doamna prefect, a jignit-o (...), a mai spus Firea.

Ea a afirmat că în CEx a apărat nişte principii.

"Sunt totuşi un om, am şi copii, sunt şi mamă şi nu vreau să-mi fie ruşine să mă duc în Europa, să-mi fie ruşine să ies pe stradă. Înţeleg solidaritatea până la un punct, dar nu e normal să fim solidari când ceva nu e corect, doar pentru că se spune că altfel dăm muniţie opoziţiei", a mai spus Firea.

Primarul general le-a mai spus jurnaliştilor să îi întrebe pe colegii ei de ce nu au susţinut-o în CEx, ea susţinând că nu este supărată pe ei, după ce propunerea sa de retragere a sprinijului pentru Carmen Dan a fost respinsă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray