2020-04-10 07:10

Firea anunță: Restricțiile bugetare nu vor opri programul Materna

 |  09:56
Firea anunță: Restricțiile bugetare nu vor opri programul Materna

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat printr-un mesaj pe Facebook, continuarea programului Materna, prin care li se oferă un stimulent în valoare de 2000 de lei femeilor însărcinate din București, program ce va merge mai departe în ciuda restricțiilor bugetare.

„Sprijinul financiar de 2 000 de lei pentru femeile insarcinate va fi alocat si anul acesta, in ciuda restrictiilor bugetare! Aproape 10 milioane de euro au fost investite in acest program, in doi ani de aplicare. Circa 15.000 de viitoare mămici au beneficiat de analize gratuite și medicamente în anul 2019, iar în total peste 26.000, în mai puțin de 2 ani de la lansare a programului Primariei Capitalei - “Materna”, acordat prin DGASMB”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

De la aprobarea programului, de catre CGMB, în martie 2018, valoarea stimulentelor acordate s-a ridicat la peste 43 de milioane de lei.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei și se acordă de două ori: primul, în valoare de 1.000 lei, după procesarea cererii, iar al doilea - după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

Pot beneficia de acest stimulent femeile însărcinate, în vârstă de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în București sau resedința dobândită pe raza Municipiului București de cel puțin 6 luni la momentul depunerii cererii (la momentul depunerii dosarului, sarcina este de minim 10 săptămâni) și care nu înregistrează datorii față de bugetul local.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine