2019-06-19 05:57

FIREA, despre relația cu premierul TUDOSE: “A fost încordată, dar acum e calmă”

 |  14:51
FIREA, despre relația cu premierul TUDOSE: “A fost încordată, dar acum e calmă”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarant după întâlnirea din biroul lui Liviu Dragnea, că relaţia sa cu premierul Mihai Tudose a fost încordată, dar că acum este calmă. Edilul admite că a vorbit în particular cu acesta din urmă tot ceea ce aveau să-şi reproşeze. Și premierul a admis că a rezolvate tensiunile dintre el şi Gabriela Firea.

 “A fost una încordată, de azi este una calmă şi sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor şi trebuie să o ducem la bun sfârşit, şi nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi. A fost un incident neplăcut peste care eu am trecut. Sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, ele nu sunt folositoare nimănui, ci dau oxigen adversarilor nostril. Ne-am spus în particular tot ceea ce vroiam să ne reproşăm unul celuilalt şi consider că în acest moment putem nu neapărat să ştergem cu buretele, dar putem să continuăm relaţia de colegialitate, trecând peste acest incident”, a afirmat Firea.

Totuși, primarul Capitalei a criticat modul în care premierul Tudose a reacţionat în legătură cu organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, despre care a spus că „nu este cea mai inspirată decizie”, considerând că a fost o manieră incorectă şi necolegială. Edilul a adăugat că premierul ar trebui să înţeleagă faptul că trebuie să comunice direct cu colegii săi de partid, nu prin insinuări în presă. Ea a confirmat indirect şi conţinutul unor stenograme apărute în presă conţinând un schimb de replici dur între ea şi premier pe tema târgului de Crăciun.

„Am ajuns la situaţia în care să-mi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit, după ce domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, şi necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile din subordinea primăriei", a declarat Firea comentând stenograme dintr-o discuţie de partid din 30 noiembrie apărute sâmbătă în presă.

"Mă aşteptam, dacă avea ceva de comunicat şi o opinie, colegial să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înţeleagă faptul că o manieră colegială şi corectă de comunicare cu noi, colegii săi – încă colegii săi – trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă”, a continuat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3.

Preia șefia PSD? 

Întrebată de jurnaliști despre posibilitatea preluării şefiei PSD, Firea a spus: ”Poate că îşi dă seama că şi eu am multă treabă la primărie şi deci nu sunt interesată de această preluare şi dumnealui are o activitate foarte intensă la Palatul Victoria şi în primul rând avem preşedinte. Noi avem un preşedinte de partid ales de toţi membrii din PSD şi nu se pune problema înlocuirii acestuia. Cred că sunt anumite comentarii şi speculaţii care se fac”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray