2020-04-06 00:14

Firea: Orban confundă bugetul național cu propriile buzunare

 |  14:00
Firea:  Orban confundă bugetul național cu propriile buzunare

Primarul general Gabriela Firea a declarat că premierul Ludovic Orban confundă bugetul de stat cu „propriile buzunare”. Ea a precizat că banii pe care i-a solicitat Primăria Capitalei erau pentru achitarea facturilor necesare bucureștenilor, și nu pentru ea personal.

„Chestiunea cu bogăția este relativă. Depinde la ce te referi și cu ce te compari a fi bogat sau sărac în opinia domnului Orban dovedește încă o dată faptul că nu stăpânește problemele economice, problemele bugetare, deși a mai lucrat în Guvern ca ministru al Transporturilor. A lucrat și în primărie ca viceprimar. Îmi pare foarte rău că domnia sa confundă bugetul național cu propriile buzunare și eventual cu bugetul să personal. Primăria Capitalei nu a făcut altceva decât să solicite ce este de drept a primi pentru a achita toate facturile necesare bucureștenilor. Eu nu am cerut bani pentru mine personal, astfel încât dl Orban să personalizeze declarațiile și să se refere la mine ca la o persoană particulară”, a afirmat Gabriela Firea înaintea ședinței CEx a PSD, luni la Parlament, conform Mediafax.

Edilul a reamintit că anul trecut, în luna decembrie au fost tăiate 500 de milioane lei, iar în fiecare lună de atunci banii alocați Primăriei Generale au fost mai puțini.

„Am avut cu domnia sa convorbiri scrise e adevărat. Deci nu prea pot fi numite convorbiri, dialoguri scrise, pentru că nu a acceptat nici să ne întâlnim la Guvern, nu a acceptat nici să ne întâlnim într-un platou de televiziune. Să îi explic faptul că Primăria Capitalei a fost nedreptățită, că i s-au tăiat bani din ceea ce i se cuvenea anul acesta. Anul trecut, în decembrie s-au tăiat 500 de milioane de lei și pe parcursul anului în fiecare lună s-au primit mai puțini bani decât erau alocați chiar și după acea tăiere foarte mare care ne-a afectat”, a explicat Firea.

Ea a mai spus că șeful Executivului are sentimente negative la adresa bucureștenilor care contribuie cu 25% din Produsul Intern Brut.

„Bucureștenii contribuie cu 25% la PIB, iar Primăria Capitalei primește 0,6%, mai puțin decât 1%. Am văzut că se ascunde domnul premier în spatele comunelor, exact cum făcea domnul Dragnea. De aia și spun că pentru bucureșteni domnul Orban egal cu domnul Dragnea. Îmi pare rău că gândește cu sentimente negative, aș spune chiar dușmănoase la adresa bucureștenilor. Suntem într-un oraș în care oficial știm că sunt 2 milioane de persoane, dar în realitate, după toate statisticile, inclusiv cele internaționale, suntem 4 milioane de cetățeni. E nevoie imensă de modernizare a infrastructurii din spitale, rutieră, transportul public în comun și termia mănâncă practic jumătate din bugetul Primăriei Capitalei. Regret aceste declarații ale domnului Orban, pentru că arată că nu stăpânește domeniul, nu cunoaște și nici nu vreau să se informeze și pur și simplu face declarații politice într-o chestiune care trebuie să fie strict tehnică. Eu încă mai aștept să ne întâlnim, că așa ar fi normal”, a conchis Gabriela Firea.

Premierul Ludovic Orban a spus duminică seara, la România TV, că Bucureștiul e cel mai bogat oraș al României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-23Parerea ta...

MIMI
23 Dec 2019

GOLANIE SI MAI MARE E CUCOANA E CAND SCOTI DIN BUZUNARE SI BAGI BANII IN CHILOTI INTRE CRAPATURI SI IN SUTIEN ....CA TINE...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine