2020-08-08 06:54

Firea: "Premieră națională"!! Primele autobuze hybrid au intrat pe traseu în Capitală

 |  12:00
 Firea: "Premieră națională"!! Primele autobuze hybrid au intrat pe traseu în Capitală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță intrarea pe traseu, în București, a primelor 8 autobuze hybrid, fabricate de Mercedes.

"Premieră naţională! Azi a intrat pe traseu, pe arterele din Bucureşti, primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro! Aşa cum am promis, continuăm să modernizăm parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne şi nepoluante! Pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi (...) primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achiziţionate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131. Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa. Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, au instalaţie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real", a postat Gabriela Firea, marţi, pe Facebook.

Ea a menţionat că, potrivit graficului, toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021.

"Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare. Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanţie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanţarea provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane", a adăugat Gabriela Firea. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-07Parerea ta...

LICU
08 Iul 2020

Cu sprincene lipite cucuveaua sefa a capitalei mai vrea un mandat . Eu ii recomand sa lase primaria in seama unei persoane competente si ea sa intre la serviciul public de moaie
VIATA PROSPERA.
08 Iul 2020

Vrei sa ai o tinerețe, bătrânețe si o capitala frumoasa de care sa te mândrești mereu ? Renunță de buna voie la serviciile si la munca catastrofala a d-nei Gabriela Firea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz