2020-07-09 04:52

Firea, PRIMA REACȚIE după PROTESTUL din 10 august: Primăria Generală nu dă ordine jandarmilor sau prefectului

 |  13:32
Firea, PRIMA REACȚIE după PROTESTUL din 10 august: Primăria Generală nu dă ordine jandarmilor sau prefectului

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, a declarat miercuri, referindu-se la mitingul din Piaţa Victoriei din data de 10 august, că Primăria Generală nu dă ordine jandarmilor sau prefectului, deoarece nu are o astfel de calitate. Primarul spune că rămâne la latitudinea premierului Viorica Dăncilă dacă o va demite sau nu pe Speranța Cliseru din funcția de prefect al Capitalei, după incidentele violente de la protestul diasporei. Declaraţia vine în contextul în care urmează zile decisive la PSD. Liderii social democraţi se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv Naţional şi discută teme importante.

Gabriela Firea a menţionat că Primăria Capitalei a fost reprezentată la centrul de comandă prin viceprimarul Aurelian Bădulescu, deoarece acestuia i-au fost delegate atribuţiile în perioada respectivă. Firea a subliniat că viceprimarul avea atribuţii doar în ce priveşte eventuale restricţii de circulaţie sau devierea traseului unor mijloace de transport în comun.

"Doamna prefect nu m-a informat cu cele ce se desfăşurau în aceea dată. Nici nu aveam calitatea să mă informeze, Prefectura nu e subordonată Primăriei. Dar am discutat cu domnul viceprimar, pentru că eram într-o deplasare oficială în afara ţării. (...) Mi-a spus că este la dispoziţia celor colegilor de la MAI şi Jandarmerie. (...) Am văzut tot felul de speculaţii. Primăria nu dă ordine jandarmilor, prefectului, nu spune de aici începe intervenţia şi aici se sfârşeşte pentru că nu are calitate", a declarat primarul Capitalei.

Gabriela Firea a mai precizat că aşteaptă finalizarea anchetei în domeniu, dar a ţinut să precizeze că "în general nu mă înconjur de oameni care mint".

„Cât priveşte anumite inadvertenţe observate de presă, cu privire la anumite afirmaţii ale doamnei prefect şi a unor reprezenanţi ai MAI, este o anchetă în curs a parchetului şi pe perioada unei cercetări orice declaraţie este super flu, pentru că ar putea să afecteze cursul anchetei. (...) Cunosc anumite lucruri, dar nu pot să le exprim public. Aştept rezultatul anchetei. Pot să vă spun cu notă personală că în general nu mă înconjor de oameni care mint”, a declarat primarul Gabriela Firea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz